Nytt sovrum = hela nätter?

Veckorna flyger förbi och snart är december här med allt som det innebär...MYS! Skall bli mysigt att ta ner ljusstakar och stjärnor, julgardiner och såsmåningom tomtar.

Vi var på IKEA i helgen och köpte nattduksbord och äntligen en taklampa till vardagsrummet. I måndags hade vi röjardag hemma och fixade vårt sovrum. Tog ner skrivbordet, flyttade Benjamins säng till den väggen, så han får en liten egen hörna. Jag och M. fick varsitt nattduksbord. Det blev kalasbra, sovrummet verkar mycket större och man behöver inte knö sig in överallt. Vi har ju en bärbar dator nu som vi använder istället, funkar bra då vi inte kunde sitta vid datorn när Benjamin somnat, vilket är cirkus 19.30 nu.

Vi har ju sedan han föddes fått jobba på hans sömn och speciellt dagssömnen. Den sista månaden har vi burit upp vagnen för att dra honom i den. Då har han sluppit skrika sig till sömns, skönt för oss.
Men visst, får man välja så hade man sluppit släpa vagnen upp och ner (tre vån) ett par gånger om dagen.
I går var jag på föräldragrupp och då somnade B. i min famn med snuttefilten över huvudet. Tänkte att då borde det gå hemma också... så på em testade jag och det funkade. Lade över honom i sängen med filten över huvudet och han sov vidare :) Detta funkade i morse också, så det ser bra ut... vågar inte hoppas för mycket ännu.

I natt, första natten i nya sovrummet sov han hela natten utan gnöl. Tror han somnade strax efter 20 igår och sov till 07.15. Verkar ändå som han är trött när han vaknar så vi försöker lägga honom lite tidigare så han får sina 12 timmar. Somnade 07.20 idag så vi får se hur denna natt blir och när morgondagen börjar.

Annars skall jag plugga in regler inför helgens tävling i teamåkning där jag skall döma. Benjamin och M. skall åka till Veddige och vara med farmor och farfar.

   
(nu kan han sitta korta, korta stunder själv med lite bollträning)

 
(MYYYYS!)

image127
(underbar.....)

Nya kläder och bad!

Var som sagt på Allum igår med vännen L. och hennes numera gåendes O. Mysigt och vi fick shoppat en del. Snygga jeans och en cardigan.. han ser sååå stor ut! Det går fort, fort, ingen bebis längre.

Idag har vi också haft en dag med hela familjen P./S. det numera schemalagda badet i Valhalla. Skojsigt, verkade som om B. tyckte det var roligare idag. Jag var också lugnare... hann tom duscha idag. B. somnade som en stock i vagnen, jag och M. gick och fikade. Nästa vecka kanske vi får med oss vännerna ;) Fick väcka lillkillen för att ge honom mat för att sedan sova vidare.

Åkte vidare till Kamratgården för att träna lite styrka. T.o.m jag hade med träningskläder och körde i ca 40 minuter, skönt! Sedan fick vi väcka B. innan hemfärd. Väl hemma väntade kvällsgröten och sedan i säng.

Kollade just idolresultaten... oväntat, trodde nog att Andreas skulle åka ut.

I morgon blir det backaplan, en tur till Babyproffsen. Det behövs lite nya nappar och en snorsug ;)

 
(morgonfrisyren)

 
(nya kläderna, B för Benjamin)



(en flirtandes O. B fick flera pussar...eller kyssar)

Gröööt!

Hej, hej!
Vi var på BVC i tisdags... 7885 g och 67 cm lång. Han växer som han skall men ligger två kurvor över normalkurvan, så det går ingen nöd på lille Benjamin nu iaf. Annars var allt bra, hon tyckte att B. var väldigt livlig och pigg! (Han levde rövare och drog sönder pappret på skötbordet). Han har redan hittat fossingarna som han drar i och det var tydligen tidigt, brukar ske om en månad egentligen.

Äter gröt i stora lass nu och han älskar det, blir galen när vi tar fram det och vill ha mer, mer och mer... Igår åt han nästan en hel full portion... med katrinplommonpuré, vilket inte var någon favorit. Men sedan åt han ersättning också... nästan lika mycket som han brukar! Så imorse när han vaknade och verkade jättehungrig... glufsade i sig 200 ml fort som attans... sedan kom det upp lika fort som det kom ner! Han hade nog svårt att inse att magen fortfarande var full - stackarn! Men han var bara glad...

Idag skall vi testa potatis nu på lunch och sen i kväll blir det en hel portion gröt.

Snart skall vi till Allum och shoppa lite, haklappar, body´s mm. Skall träffa L och O också, mysigt!

Här kommer kladdiga matbilder...

 



Namngivning

I går hade vi namngivnings kalas för Benjamin. Vi var på Kamratgården och hade en kort cermoni där vi berättade om hans namn. Förutom Benjamin har vi ochså valt att han skall heta Kim Olof.
Vi skulle också sjunga en liten sång för vår son, det började med att vi tappat bort pappret.
Mikael skulle spela gitarr också och vi kunde den inte utantill (vi hade inte övat så många gånger).
Vi hittade lappen tillslut och sjöng...hellre än bra, men men det är ju tanken som räknas.

Det var supermysigt att alla var där. Tyvärr hinner man ju inte prata så mycket med någon, utan känner sig halvt stressad och flänger fram och tillbaka. Men jag hoppas att alla hade trevligt.
Benjamin fick jättemånga fina presenter - tack alla!

I dag har Benjamin fått smaka på mild havregröt för första gången. Lite konstigt men han var mycket intresserad och det gick ner några teskedar. I morgon blir det fler...

Benjamin har firat pappa med ett kuvert lotter på Fars dag. Total vinst 130 kr!

Förra veckan var vi och bada med L, N och en Oliv... Det var mys och vi doppade B. för första gången. Det var inte så han skrattade men grät inte heller. Det måste bli fler gånger!

I veckan har vinget speciellt planerat...BVC på tisdag, tror han passerat 8 kg nu, vi får se!

Hoppas ni alla får en härlig vecka!

 

  (har full koll på TV:n)

Här är Benjamins alla kompisar som var på kalaset!

 
                       
 


Fotografering...

I går var jag A och L på fotografering... Vi blev sminkade och fick fixa håret själva och välja egna kläder och sedan skulle vi posa...

Innan var vi hos L som bjöd på god mat och det var så mysigt att få sitta och prata och flamsa. Fotograferingen gick bra och det var jätteroligt, men svårt!

Blev en helkväll utan barn och så skönt att göra något för sig själv. Hemma var M och mös med lillkillen, de båda sov gott när jag kom hem...

Bjuder på några kort från gårdagen....




RSS 2.0