En stund över....

Det var längesedan jag skrev... har inte så mycket tid nu....

Har haft en underbar natt, B sov från 22.30, lade honom i sängen vid 23 och han vaknade 04 och ville ha mat, somnade igen strax efter 05 och sov vidare till 07 (efter lite ruskandes på liften). Hade en mysig morgon och han fick mat igen vid 08.

Haft en skön dag och det är sååå skönt att ha pappa M. hemma. Har kollat friidrott i det trista vädret. Snart blir det nog en tur till affären, kanske lite fredagsgodis.

Damsugaren har blivit B. nya vän, blir alltid lugn, då kan han tom ha nappen....


Det senaste har vi inte gjort så mycket träffat vänner och familj....

Massa kram

Rekordnatt!

I måndags var två arbetskamrater här på besök och B fick nya fina kläder.....


I natt sov B från 22 till 03 = WOW! 5 timmar Helt otroligt och skönt, sedan 2 timmar till men oroligt., helt ok!
Skönt efter en ganska krånglig dag och kväll...

Just nu sovandes i soffan... men hör lite grymtningar, så det varar nog inte så länge....

Provade nya frisyrer häromdagen efter badet.... Kammad sidbena eller tuppkam!
Dagarna och veckorna bara rusar fram nu är han redan 6 veckor. Känns som en evighet vi haft honom, men ändå kan man inte fatta att han är här för att stanna....


Det blev en kortis idag, kanske skall passa på att kolla HM-katalogen....

sover själv och nappträning :)

En snabb rapport....
Tror inte det är sant men B sover själv i soffan i skrivande stund och har gjort det över en timme nu... vilken lyx, varenda minut känns lång och hoppas att han sover länge nu så han får sin välbehövliga sömn.

Har börjat nappträna igen och igår tog han nappen flera gånger och somnade med den en gång också.


Vi hade besök igår och han var lugn som en filbunke, men ville inte riktigt somna.
Sov en mycket kort stund i sängen innan det var dax för mat igen vid 23.
Fick mat och somnade igen i vår säng, lyftes över vid 00. (tror jag, kommer inte riktigt ihåg)
Vaknade vid 03 och ville ha mat igen.
Efter mycket kämpande somnade han isin säng vid 04 men vaknade igen vid 05 fick snutta på mamma en liten stund och somnade igen i vår säng, sov till 06.45.  Konstigt nog känner jag mig ganska så pigg!

Jag och M vaknade vid 06 och låg och pratade, det var mysigt. En liten stund då vi kunde fokusera på varandra och hinna med det där vardagliga snacket...

Tänkte åkt med till Borås på ol-tävling idag men struntade i det då det var så kasst väder. Vi blev kvar hemma istället. I em kommer fler besök och äter lunch här - mysigt!
Ikväll MÅSTE vi bada B, stackarn är alldeles smutsig då vi inte badar honom så ofta.... men ikväll skall han bli ren!

Åååå han sover fortfarande....

Ny pyjamas också...

Glömde lägga in bild på nya pyjamasen från mormor och morfar... likadan som den innan fast turkos istället för brun...

Om han bara fick för sig att sova i den så hade det varit kanon!

Nu sover han själv i våran säng, efter jag har krånglat mig ur selen... en liten stund till...räknar minutrarna....

sova, sova, sova...

Nu var det längesedan igen... Nu kan jag inte klaga på att B. inte äter, det gör han men sovandet är det lite sämre med.... Nu försöker jag tvinga honom till att sova genom att ta honom i selen och skutta omkring. Tror att han kanske lär sig och har lättare att somna själv senare...

Veckorna går fort och på tisdag är han redan 6 veckor. Grannarna i huset har börjat fråga om han har kolik...ooops! Visst skriker han men inte oavbrutet i flera timmar även om det känns som en evighet ibland.

I onsdags var jag och B i Landvetter och fick lunch, för det hinner jag nästan inte laga själv....
Tack till världens bästa mormor och morfar!
Sen sken B. upp när pappa kom hem och de kunde snacka på kvällen.


I går var vi hos L och O, fick lunch även där och var där hela dagen, gick en vända på stan med B. sovandes i selen (efter en svettig hoppandes mamma inne i Guppi affären). Tips från L att det var rea, och vi fick också handlat lite... Mycket mysig dag med vännen!

(alla nya kläderna...)

Har fått en ny mobil av L att ha i sängen och lade honom där imorse och den gick hem, kollade med stora stora ögon och snackade sen med djuren. Måste sänka ner sängen ett snäpp för djuren är nästan i ansiktet på honom...

1 månad

Jag är inteflitig på att blogga... har haft endel annat för mig.

Hjovistelsen var toppen. B. skötte sig med glans och ingen kunde förstå när vi sa att han är ganska krävande. Han sov sig igenom sin första orienteringstävling... men inte på natten förstås, mycket roligare att vara vaken! Pappa M. gjorde bra ifrån sig och kom 2:a båda dagarna, där det fanns bra motsånd med.
Heja, heja, han letar efter SM-formen nu...

Vi har haft några riktigt tuffa nätter och dagar nu och det sliter... men konstigt nog fixar man det och ett litet leende som indikation på att man gjort rätt senare gör mödan värt! Vi kämpar fortfarande på med maten, får se hur länge till det blir tuttmatning. Börjar bli ganska sugen på att gå över helt till ersättning... vi får se!

Har varit och hälsat på nya familjen H med deras lilla T. Hon gjorde inte mycket väsen av sig, åt och sov! Kan det vara så... undrade jag och M och kollade på varandra?! Ja, ja, vi tröstar oss med att om vi har det tufft nu så kanske vi klarar motgångar i framtiden bättre. Men jag klagar inte, B är underbar och alltid kan det vara värre.
Han är frisk iaf och vi kämpar för att han skall må bra.


(en väldigt nöjd ny tjejkompis)

Vi var en sväng till Landvetter i onsdags och hälsade på gamla lagkamrater och visade upp våran nya familjemedlem. Kul att se dem kämpa med läger såhär i augusti... kämpa på i år går VM i Budapest... kanske skall man åka dit och kolla...
Sedan passade vi på att grilla med Fam. J och deras underbara bustjej!
Mumsigt med mat men tyvärr några nya myggbett...

(världens sötaste!)

Igår hade vi besök, L och hennes O var här och lekte... det var supermysigt. De blivande kompisarna fick hälsat. O blev tom rädd för B då han gav ifrån sig ett av hans skrik. Men de var nyfikna på varandra och det skall bli kul då de om några månader kanske kan leka lite mer.

(kompisar????)

Goa vännen M var här igår em/kväll, hade med sig både mat och fika... underbart! Mer underbart är det att få prata med sina vänner som gått igenom samma sak... blir som terapi, var mycket mysigt även fast B inte visade sig från sin bästa sida...

Idag är han redan 1 månad, tiden går fort samtidigt som det känns som om man haft honom huuuur länge som helst. Nu är det dax att börja med AD-droppar. Nu skall vi till BVC för vägning och mätning...

Väger nu 4535 g och är 57,5 cm och vi jobbar på det. Har beslutat oss för att fortsätta med både amning och ersättning, men ge honom så han blir riktigt nöjd. Har haft en mycket mysig fm med mycket sömn, för B.
Vi har haft besök idag med av fam. A med en tre veckor äldre Gustaf.

Helgen har inget speciellt på programmet, bara ta det lugnt, kanske lite promenader....


Nu kommer snart värmen...

Härligt att det snart skall komma lite värme... Hoppas att man kan komma ut och njuta av solen. Nu har det iof varit ganska bra för oss att det inte varit superväder.  Har inte fått panik över att det varit sol och att man måste ut. Det blir ganska mycket tid hemma nu i början.

Dagarna går så fort nu... om lite mer än en vecka skall M börja jobba. Trist för både honom och mig, men han skall ju bara jobba tre dagar i veckan och vi har fått mycket tid tillsammans nu iom sommarlov så jag skall inte klaga.

I onsdags var vi på promenad i Skatås igen och träffade några av M:s klubbkompisar och vi fick visat upp en sovandes Benjamin.

(Härlanda Tjärn)
Nätterna är av varierande karaktär... ibland går det att smyga ner honom ii egen säng gen efter första nattmatningen, men ibland inte. Då får han sova bredvid mig, men efter en stund börjar han böka och stöka. Men måste ändå säga att nätterna är helt ok, konstigt hur man ställer in sig på några få timmars sömn, men det blir ju bättre säger de som vet!

(gör allt för att inte se så trött ut, har tom hunnit med en två minuters sminkning!)

Det bästa han vet.... vad vi tror är att hänga över axeln och kika på omgivningen men lite dask i rumpan samtidigt. Han blev helt faschinerad när vi var ute igår och han fick kolla på allt som rörde sig - nyfiken i en strut! Efter tre vändor att försöka få honom att lägga sig i vagnen så lyckades vi och vi kunde gå in i affären och handla - Yes!


Idag skall vi upp till B:s mormor och morfar, tigga till oss lite lunch och även få tvättat lite... usch jag skäms... Men vi har nog bestämt oss för att skaffa en liten tvättmaskin här i lägenheten. Så slipper man gå ner till källaren varje gång.

(visst ser det ut som han nästan har lite hockeyfrilla?)
Imorgon skall vi ut på äventyr. Vi skall åka till Hjo och B skall på sin allra första orienteringstävling, men troligtvis inte den sista! Vi skall bo över på ett fint hotell i Hjo så det skall bli både mysigt och spännande. Då skall vi heja på pappa!

RSS 2.0