Öppet hus!

Ja idag har det varit mycket besök i vårt lilla hus. I förmiddags kom Linda och Tilde, vi gick till lekplatsen en liten stund innan det var dags att laga lunch. Det blev köttfärssås och spagetti som verkade gillas av alla. Barnen somnade och vi fick skön tid att sitta och prata.

När Benjamin vaknat och våra första besökare hade gått hem kom Maria och Rasmus, mysigt som alltid. Rolf och Gerd kom också för att lämna min bil och hämta sin egen. Nu har jag en motorvärmare som kommer värma upp bilen åt mig på mornarna. De stannade också ett tag och busade med Benjamin. Vi alla drack kaffe.

Sista sällskapet för dagen var Lissan och Karin som var här och vi pysslade med lite hemligheter inför morgondagen.

Nu tror jag det är slut med besök för dagen för snart skall jag gå och lägga mig. En mysig dag med massa vänner :)

Imorgon är det nyårsfest kombinerad bröllopsfest!

Borta bra...

...men hemma bäst! Idag kom vi hem från allt julfirande. Vi har haft underbara dagar i Landvetter, Veddige och Varberg men det är alltid skönt att komma hem. Mat, barn, sällskap, julklappar, träning, tv-mys, choklad... en kort sammanfattning av julhelgen.

Iadg var vi i Varberg och jag snörade på mig skrillorna tillsammans med Wilma. När hon väl kom igång ville hon aldrig sluta, så vi åkte över en timma - KUL!

Fa-fa är ett nytt ord i vokabulären och ingen är väl gladare än farfar själv trots att det sades ca 100 ggr/minut :)

Lite bilder.....

  

  


God Jul!

Så var den här....mysigt!

Vi började fira igår och då uppe hos min morbror och moster. Min kusin Daniel var där med Juliana från Brasilien, hon har även en kompis här som också var medbjuden.

Tomten kom och Benjamin var avvaktande till en början men sen vågade han sitta i knät och tom ge pussar och kramar. Fick massa fina paket och kvällen var toppen. Jag och Benjamin gick till mamma och pappa vid nio snåret för att lägga Benjamin. Ma och pa kom strax efter.

På fm idag kom även tomten till oss och ännu mer paket. Benjamin tyckte det var roligt även om det är svårt då det blir så mycket paket. Hinner ju inte ens att leka med en sak innan nästa paket skall öppnas.

Efter middagssömn åkte vi till Veddige. God mat och lek med alla bilar som vanligt sedan var det mera julklappar.

TUSENTACK alla för alla fina saker. Imorgon kommer Magnus med familj och då har jag en känsla av att det blir ännu mer paket.... Galet!

Jag är så trött och funderar på att snart gå och lägga mig bredvid min hostande son..... men det blir nog en stund i soffan jämte Rolf innan  jag slumrar tror jag.

Hoppas ni alla har en mysig jul!

Bilder blir det senare....

Liseberg...

Benjamin sov hela natten, hostade lite men annars en otroligt bra natt. Han hade 37,5 i morse och var ganska pigg. Han ville så gärna gå ut, men jag höll honom inne för vi hade planerat att åka till Liseberg på em.

Han sov endast i en timma och vaknade av hosta, han kändes lite varm men hade endast 37,5 i temp. Han var glad och pigg så jag bestämde mjig för att vi ändå skulle åka. Vi hämtade upp mamma och pappa som också ville följa med. På vägen började det regna och det var rått kallt och blött. Men B hälsade på kaninerna och åkte ponnykarusellen. Sedan tittade vi på Surprise när de åkte julprogrammet.

Innan hemfärd spelade vi på leksakshjulet och skam den som ger sig. Morfar vann och vi fick välja ett första pris. Då det nästan bara fanns flickiga saker så valde jag såklart två bilar som var ett andra pris istället.

Benjamin blev jätteglad tills han förstod att han inte skulle få öppna paketet förren i bilen. Han gallskrek hela vägen ut från Liseberg och tills vi kom till hissen till parkeringshuset. Då beslutade jag mig för att han skulle få öppna det.... phu! Sedan var det frid och fröjd :)

Vi smet med ma och pa hem för att få mat och fika - lyxigt och mumsigt!

Han kändes inte varm ikväll när jag skulle lägga honom, men han fick lite panodil iaf. Han hostar men nu har det varit tyst en bra stund. Hoppas han är feberfri imorgon då vi skall ha vännerna här för julklappsspel, glögg, skinka och mys!

 
Lycklig!

39,1....

....visade termometern när jag tagit tempen på Benjamin efter att han sovit middag. Han vaknade av att han hostade och sedan var han supervarm. Jag tyckte att han verkade lite trött på ögonen idag och han var snuvig imorse. När han vaknade i morse hade han kissat igenom blöjan och var blöt och kall. Jag vet inte om det var därför han blivit sjuk.... men nu hoppas jag bara att det går över lagom till att tomten kommer.

Han blev piggare efter han fått panodil och det var fullt ös när mamma och pappa kom och levererade mer panodil, då våran nästan var slut.

Nu har han somnat och det utan protester ikväll. Hoppas han får sova skönt. Jag undrar när alla förkylningar han haft skall betala sig och resultera i att han får lite motståndskraft?!!! Någon som vet?

Hon sa JA!

Först en liten tillbakablick...
Julfesten var toppen. Massa god mat, även om jag aldrig äter mig sådär proppmätt på julbord. Alla hade med sig lite saker och det var grönkål, skinka, sill, risalamalta, tårta, godis...... Trevligt sällskap och det kommer kännas konstigt att inte tillhöra "mitt" arbetslag när jag börjar jobba. Det var lugnare än det brukar vara, de andra skulle ju upp och jobba dagen efter och jag körde. Det är alltid skönt dagen efter om inte annat.

Jag åkte till Veddige och sov där. Benjamin sov i 12 timmar - vet inte om det är första gången någonsin.... Typiskt nog kunde jag inte sova bra. Jag brukar ha svårt att sova första natten på ett "nytt" ställe. Sedan hade jag några saker snurrandes i huvudet...

Igår hälsade vi på Benjamins kusiner i Varberg. Vi kollade på ett julspel på torget. Benjamin och Wilma klappade kameler :) Sedan åkte vi hem till dem, åt lunch och lekte. Det märktes verkligen på de båda (B och W) hur glada de är i varandra. En jättemysig dag tillsammans!



Nu tillbaka till rubriken.... Jag har varit delaktig i en hemlig plan. Jag fick uppdraget att lura i Annelie att vi skulle på ett superfint julbord. Sanningen var att Glenn hade bokat hotell, bil, middag mm. Efter 19 år tillsammans kände han att det var dags att fria! Jag var tvungen att klä mig fint, sminka mig, göra mig iordning i håret för att hon inte skulle misstänka något. Trodde jag skulle komma undan, men eftersom vi går in och ut genom varandras dörrar utan att knacka, så fick jag störta in i badrummet två gånger och låtsas göra mig iordning. Sedan låtsades jag inte vara klar så hon stod här och väntade på mig - det hör inte till vanligheterna..... Jag väntade då på limousinen som Glenn skulle komma i... När det kom en ung kille som knackade på dörren och frågade om hon var Annelie och att hon skulle följa med honom...
-Skall du inte åka med?
Sedan kom tårarna och hon fattade.... så kul att se henne så glad och överraskad och rörd. Fina Glenn i kostym bjöd in henne i bilen där champagne väntade.

  
Före och efter

  

Nu sitter de antagligen på Hotell Avalons restaurang och äter god mat. Där de senare skall bubbla och sova gott... Jo just det, han fick ett Ja som svar på sin fråga och nu har hon en provisorisk ring på fingret! LOVE!

Mamma och pappa stannade på middag, sedan har vi satt in min gran, kollat TV mm.


Snabba ryck!

Var på ÖF i tisdags och träffade tomten. Benjamin var lite reseverad men det gick bra och alla barnen fick ett litet paket. Sedan kom farfar Rolf på spontanbesök.

Tack snälla tomten!

Jag satt och rullade tryfflar igår tills jag fick blåsa på fingret. Jag hann aldrig med några mozartkulor, det får bli bra utan....

Nu sover Benjamin.
Jag skall hänga upp lite mer tvätt, packa våra väskor, göra mig iordning mm. Sedan åker vi till Veddige. Benjamin skall få vara där när jag går på minijulfest med arbetskamrater. Sedan sover även jag över där då vi skall hälsa på Magnus med familj imorgon gratta honom i efterskott och umgås med dem - mysigt!

Fredag bjuder på roliga saker, det blir lite spännande och superskoj.

Julbak

Japp klockan är 23.06 och nu slutar jag mitt dagsverke! Jag skall på julknytkalas på onsdag med arbetskamrater. Jag fick julgodis på min lott, så nu är det kola, tryfflar, choklad på G i mitt kök. Imorgon skall jag ta itu med mozartkulor och lite mer choklad.

Jag spenderade söndagen i en ishall och såg säsongens första teamtävling. Sedan anslöt jag hos ma och pa för att äta middag.

Idag har B också fått vara hos mormor och morfar, då jag bestämt mig för att göra en sista julklappsinhandling. Efter mycket om och men så är jag så gott som klar! Jag har några smågrejer kvar till vårat julklappsspel, men annars är allt fixat. Jag är nöjd med alla mina klappar och tror och hoppas alla kommer bli nöjda.

Det är underbart att se hur B agerar hos ma och pa. Han är så hemma där och Opa (morfar) är den stora idolen. Så fort han går därifrån så ropar han på honom. Det känns toppen att han kommer få vara där jan, feb när jag jobbar.

Imorgon tar vi nog en sväng till ÖF då det sägs att en tomte kommer dit - spännande. Sen blir det fortsatt julpyssel och lite städning kanske.

Lusse

Det blir en kort sammanfattning av veckan.
Onsdag: Var hos min arb.kamrat på fm fika. Hembakt i alla former :) Snart kommer det en liten bebis där - lycka till!
Torsdag: Lussefirande på ÖF, lunch ute och sedan promenad till mor och far, löptur och middag!
Fredag: Vaknade alltför tidigt och somnade om i soffan (båda två), pannkakor till lunch med grannarna som gäster. Ute i snön, affären och fredagsmys med räkor hos Annelie på kvällen.

Jo Benjamin har inte velat somna om vid femsnåret och vill upp. Han får alldeles för få timmar och det resulterade som sagt i att vi båda somnade i soffan i fredags morse någon gång efter julkalender och "Nicolas - jultomtens lärling"! Tror att det är runt 07.30. Sov till 09.30!
 

Så inatt började jag med en ny strategi, innan har jag tagit honom till min säng för att försöka få honom somna om hos mig. Men i natt, lade jag ner honom igen och sade SOVA! Efter en timmas rännande upp och ner så somnade han om, sov i 45 minuter och sedan somnade han om igen och sov vidare till 07.00. Helt ok, även om man är seg för att man är vaken typ 11/2 timma mitt i natten.Hoppas på snabbare omsomning i natt! Nu jäklar skall det sovas!

Idag har vi haft Benjamins farmor och farfar här på ett kort besök. Snart skall prinsen vakna och då beger vi oss till Hindås för att mysa med vänner och kolla in Marias nya fina hus!

 
Berit, hästen, snögubben och hunden skall alltid med nuförtiden, Benjamin kallar dem:
Ucka, koppeti koppeti, ucka och vovv vovv.... (ucka är ett uttryck han kör med då han inte kan säga något)


Finaste barnen!


Alla vill ju vara lucia!



Späckad dag!

Idag har vi varit på Öppna Förskolan. Jag tog även med Max då Annelie är sjuk och fick vara hemma och vila. Jag hade hoppats att Benjamin ville åka ståbräda, men nej han ville såklart. Vi kom fram tillslut, men det tog sin tid. Båda barnen skötte sig exemplariskt så det var inga problem att ha dem båda. När de skulle äta så körde jag varannan sked principen och de båda gapade så snällt. På vägen hem somnade Max, Benjamin gick. När vi nästan var hemma (typ 10 meter kvar) då behagade B att ställa sig på brädan och förtjust åka den sista biten. Nästa gång kanske det går med en gång ;)

När Benjamin somnat så kom mamma och pappa. Jag åkte och handlade och hämtade Izabelle på dagis. Sedan skulle jag ut och springa. Sprang på lite bättre än sist och det var grymt skönt att komma ut. Finns inget bättre än att ha varit ute och tränat, duschat och sen ta på sig varma myskläder....

Vi har haft en mysig eftermiddag/kväll. Benjamin har pratat/gapat för sig själv när han parkerat bilar i soffan och bara sprungit omkring och skrattat. Ett bad fick vi också till ikväll + tvättat håret, vilket inte hör till vanligheterna.

Läggningen gick bättre idag, men jag stannade hos honom tills han somnade.

Nu House på TV!

Helgens

fredagen hade jag ju mor och far här som barnpassning och senare även på middag. Det var himlans tungt att springa de 15 första minutrarna, men sen var det skönt. Kanske berodde det på att jag verkligen "masade" mig fram istället för att springa. Jag kan ju säga att jag definitivt inte håller det tempo jag borde för att slå min tid på GBG:s varvet - men det är ju än några månade kvar....

Igår bjöd jag på middag till Annelie, Glenn, Maria och Nikalas med tillhörande barn. Jag stod för maten Annelie och Glenn för lokalen. Det blev vitlöksgratinerad hummer med vitlöksbröd och örtmajonäs till förrätt. Huvudrätten: Hjortstek med rödvinsky och rotfruktsgratäng och smörstekta sockerärtor. Efterrätt: kaffe och glasstårtor... Jag får väl slänga in ett tack till Rolf då det egntligen var han vi fick maten ifrån.
Allt blev otroligt gott och det blev en jättemysig em/kväll. Det är så kul att jag har så nära till mina vänner och snart kanske det kommer fler hit (till Landvetter) - hoppas!
  
   

Jag vägrade att gå upp 04.50 imorse då B ville gå upp! Höll på i över en timma att säga att alla andra sover och det är natt, det finns ingenting på tv nu mitt i natten! Så vid 06.30 somnade han äntligen om bredvid mig och vi sov till 08.30. Därför blev dagen förskjuten och vi blev sena till kalaset.

Idag grattade vi Oliven som fyller hela 2 år (den 20:de). Korv med bröd, glass, lek, fiskedamm.... ett toppenkalas! Jag var tvåbarnsmamma, då jag hade med mig Izabelle eftersom Annelie är sjuk.


Bilder från kalaset finns hos Lissan.

Benjamin är otroligt mammig nu och har kommit in i en utvecklingsperiod igen. Vet att det stämmer i tiden och nu vill han inte somna själv. Ikväll tog det nästan en timma - phu! Jag vet ju att det går över men det tar mycket tid och kraft när det vanligtvis bara går att lägga och sedan gå därifrån. Men, men det går ju över.....


Laddar...

Jag sitter här med kaffe i handen och pepparkakor i magen och försöker finna motivation till att gå ut och springa. Jag har nämligen bett mamma och pappa att komma och passa Benjamin.

Det sämsta: kallt, rått och bött!
Det bästa: att det redan är bestämt - ingen återvändo!

Ordningen är återställd, uppstigning 05.15 imorse! Jag visste väl att det bara var en tillfällig nyck att sova till efter sju.

Idag har vi varit på systemet och de två sista gångerna jag varit där har de INTE frågat om legitimation!!!!! Men då har jag haft Benjamin med mig så jag skyller på det :) Jag fick även spontanhandlat en julklapp i en jättefin inredningsaffär, som hade leksaker som B kunde leka med under tiden jag kollade in alla fina saker.

Mamma och pappa stannar en stund sen och jag skall laga fisksoppa till oss. Imorgon skall vi ha "lyxmiddag" med goda vänner. Råvarorna kom idag med posten och resten skall jag iväg och handla imorgon.

Tror jag skall lägga mig en pyyytttestund innan jag skall ut i kylan!

Bilder... hmmm kanske efter helgen!

I´m here

Ja, jag har tappat sugen lite och inte varit så flitig i bloggandet. Det beror kanske på att jag inte gör så intressanta saker.

Igår var vi på Öppna Förskolan, sedan sprang jag faktiskt i rusket - kallt var känslan! Jag har verkligen legat av mig, så nu måste jag komma in i känslan av att det är kul att springa igen. Men nu har jag lite känning i halsen, får se hur det är imorgon. Sedan spenderade vi någon/några timmar hos grannen igår em.

Idag har vi varit ute vid lekplatsen på fm och sedan åkte vi till Lissan och Oliven på em. Lek och bus med middag på köpet - TACK!

Nu har jag suttit i två timmar framför tv:n och slått in födelsedagspresenter och julklappar, men är fortfarande inte klar.... en liten stund till sedan blir det sängen.

Så händer det igen...

Kollade precis på sporten och hörde om handbollsspelaren som hade fallit ner livlös under en match. De startade HLR med en gång och nu verkar hans läge stabilt - skönt!

Samtidigt så dunkar mitt hjärta fortare, det knyter sig i magen och jag tänker tillbaka på kvällen då allt hände....

Varför gick inte hans liv att rädda?

Egen design

Fler julklappar och födelsedagspresenter inhandlades idag på Allum, men jag har fortfarande många kvar. Men nu känns det iaf bra att ha börjat ordentligt. Jag fick inte köpt någon adventsljusstake, därför designade jag min egen istället. Jag tog mitt iitala fat och fyllde med mossa och fyra ljus. Jag vet inte om jag kommer låta de röda prydnadssakerna ligga i....


Ett ljus är tänt!


Benjamin har varit hos mormor och morfar, ätit som en häst och lekt hela dagen. När han sovit en timma tog jag upp honom och lade mig tillsammans med honom och slumrade en halvtimma till, jag hade lite gosbehov :)

Nu sover han sött och jag sitter och funderar på om jag skall påbörja en av mina kreativa julklappar???? Eller kanske plöja några sidor regler, eller äta en kaka till....

Jag fick köpt en nyårs/bröllopsfestklänning idag också - mycket nöjd, därför blir det ingen mer kaka!


Benjamins nya myshörna, det skall fixas med en ordentlig madrass och lite fler mysiga kuddar

RSS 2.0