Saknar dig!

image183

Utvecklingsfas?

Efter en mysig helg i Veddige där Benjamin har varit världens lyckligaste pojke så har det hänt något.
Jag tror att det är en ny utvecklingsfas, då han börjat fatta att vi (ma och pa) kan försvinna från honom.
Han blir väldigt lätt orolig och gnällig, verkar som han är jättetrött.
Men när jag försöker lägga honom så är han inte tillräckligt trött för att sova.

Ikväll när det var dax för gröt som länge har varit en favorit, så efter fem motvilliga skedar spydde han upp allt och var superledsen. Gjorde ersättning som vi egentligen har slutat med nu, men den ville han inte ha. Men efter en halvtimma var han jättegnällig och då testade jag igen och då slufsade han i sig nästan hela flaskan.

Vällingen slukade han efter en och en halv timma igen, så nog var han hungrig. Spekulationer pågår... vad göra? Jag tror att det hela började då vi gick över till 6 månaders gröten. Testade även med annan smak på för att det skulle bli godare... Det får bli affären imorgon och köpa den gamla tror jag. Men sen har han även varit lite knasig i magen, så jag vet inte....

Han somnade gott nu iaf, vilket var skönt för honom.

Veckan har innehållit bankbesök, bebisbesök, mormor och morfarbesök och igår var vi hos L, N och O på besök ;)


Påväg hem efter pusskalas mellan B och O ;)

Idag var vi på promenad i det fina förmiddagsvädret :)

Imorgon blir det troligtvis bad :)

 
Konstigt, 2st Benjamin


 
Ställa sig upp är roligt, men svårt.
Dagarna som passerat har resulterat i x antal huvud i golvet (håller inte räkningen), näsblod och sår på hakan :(

PS Glömde säga att Benjamin kryper riktigt nu - duktig kille!

Regn och rusk!

I torsdags var vi i Svanesund och hälsade på C, M och deras lille Hugo. Där fick jag smaskig thaimat till lunch. Pojkarna lekte mest, sedan tog vi oss en promenad i blåsten. Benjamin sov såklart i vagnen, medan Hugo var hemma och sov med pappa. Vi tog oss en tur till Cs syster som nu är trebarns mamma! Fullt ös hela dagen, sedan fick jag tacos innan vi åkte hem. Pyjamas på Benjamin och med välling i magen åkte vi hem vid 20.
En heldag på ön - väldigt trevligt!
 

Fredagen bestod av tvättning, städning och sedan klippning för både mig och M. En kvart innan vi var tvugna att gå till spårvagnen insåg vi att vi inte skulle hinna äta lunch. Det blev en hamburgare i gatuköket innan vi hoppade in hos vännen Ls syster. Fina blev vi. Foto kommer kanske senare....

Idag är vi i Veddige. Ikväll blir det middag och film för mig och M - mys!
 
Fick låna fina kläder av Hugo :)

image177

Dessa vackra ögon!


Utflykt!

Nu åker vi till Orust, Svanesund för att träffa vännen C och hennes lille Hugo! Det skall bli mysigt att få en heldag med dem. Tror att Benjamin också tycker det skall bli roligt med en utflykt idag. Det verkade som han var trött på mitt sällskap igår.

Nu har det börjat... Benjamin klänger och försöker ställa sig upp mot vad han kommer åt.
I går var det dammsugaren som han gillar högt!

Ha en bra dag!

Ont i kroppen..

Nu hade jag äntligen tänkt att ta upp min träning igen.
Jag har inte varit ett dugg motiverad, men nu känner jag att det hade varit skönt att börja så smått.
I måndags var jag på yoga, den är alltid hård och man blir alltid rejält trött. Skönt!

I går var det en tur till Landvetter som stod på schemat. När Benjamin skulle sova fm så stack jag ut i spåret. Sprang i ca 35 min, eller joggade får man nog säga. Det var slaskigt i spåret och tillplattat så det var hårt och glatt, inte de bästa förhållandena, men det var skönt väder och jag njöt faktiskt.

Så i dag är jag halvt invalid, då jag har ont i hela kroppen.
Det mesta kommer nog faktiskt från yogan. Skönt ändå att få ha lite träningsvärk.

I dag har vi varit på BVC på halvårs kontroll. Fick träffa barnläkaren också.
Allt vara bara bra och Benjamin växer som han skall. 8665 g och 70 cm lång.
Längden är inte så tillförlitlig då han är lite svår att mäta (spring i benen).

 



I morgon blir Benjamin 6 månader!


Stolt mami

För er som följt Benjamin sen han kom till världen vet att han alltid har haft lite svårt för att komma till ro och sova, särskilt på dagarna.
När jag nu lägger honom i sägen för att sova fm så bökar han kanske 10 minuter, skriker till, jag ger nappen och sedan sover han! Så man kan nästan säga att han somnar själv för jag går ut ur rummet precis efter jag lagt honom. Detta trodde jag ärligt aldrig skulle hända! Även fast alla sade att det skulle bli bättre och att det kommer lösa sig med tiden, så nej, jag vågade aldrig hoppas på det.
Så nu är man stolt som en tupp ;)


Han somnar lite hur som helst...

Nu skall jag ta undan julduken och stryka nya och lägga på bordet. Putsa silverljusstakarna också. Skönt att bli av med det juliga. Fast jag låter adventsljustakar och stjärnan vara kvar ett tag till.


Mamma jag vill hoppa!
.

Ändrade planer

Dagens planer var att åka till Orust och få träffa vännerna, men när det var massa snö här och där var det ännu mer och snöade fortfarande bestämde vi oss för att ställa in besöket och ta det vid ett senare tillfälle.

Vi åkte och kollade på huset i Landvetter iaf. Det är inte riktigt dax för oss att flytta ännu, men alltid roligt att titta. Sedan ringde vi A och frågade snällt om vi fick komma förbi och kolla på lillkillen. Han var jättefin och såååå liten. Tror aldrig Benjamin varit så liten ;) Mysigt, men hoppas vi ses snart igen då vi hunnit köpa en present.

Benjamin somnade påvägen hem i bilen, fortsatte sova hemma i en och en halv timma.
Då tog jag och M oss också en liten emsömn - skönt!

Nu har jag och M delat en pizza. Jag är inget stort fan egentligen, kommer inte ihåg senast jag åt någon, tror det var flera år sedan. Men oj vad mumsigt det var!

Nu kan Benjamin stå mot soffbordet själv, men man måste såklart vara där då han inte är så stabil.
Jag tror att han kommer krypa riktigt snart, då jag idag sett tendenser till att ta några riktiga kryptag.

 

image167
.

Välkommen nya lilla kille...

Nu har han kommit! Det blev en kille som de ville. A och G har fått sitt andra underverk och I har blivit storasyster. Om det blir en Max får vi se. Lycka till med allt och hoppas att vi ses snart.

I dag har vi varit i Varberg och hälsat på Benjamins kusin W. Full fart hela em/kvällen, där vi bjöds på fika och middag - lyxigt! Efter massa lek och skoj, var det dax för barnen att sova och därmed hemfärd.

I morgon skall vi få bebismysa. Det kom en liten E den 23:e december. Sedan är det ishallen som gäller för den årliga juluppvisning.

Söndagen bjuder på smått och gott. Först skall vi faktiskt på en visning av ett hus i Landvetter. Sedan skall vi till Orust på besök hos vännen C med familj.

En fullspäckad helg efter många lugna dagar.

 
nya pyjamasen, visade den aldrig i går.

 
blinka lilla stjärna där....

Dagens shopping!

I dag har vi haft en lugn fm. M. har tränat som vanligt, sedan den vanliga turen till ica, lunch på det och alla var mätta och glada.

Benjamin har varit lite kräsen med lunchen det sista och ibland har det varit mat högt och lågt.
Nu har det gått utan gråt i två dagar :) I dag smaksatte jag med lite vitlök i hans mat så den skulle smaka något, han åt klart på 5 minuter! Härligt, men han luktar inget vidare i munnen nu ;)

Jag tog en sväng till Allum själv efter lunch och strosade. Hade endel saker på min lista och fick köpt det mesta. Jag vet att jag skulle dra ner på konsumerandet, men detta var saker som behövdes.
Till Benjamin blev det, kängor, vantar, mössa, scarf och ett par mysbyxor och en pyjamas. Mysbyxorna var väl inte jättenödvändiga, men de kostade bara 30:-. Till mig blev det lite smått och gott, det också på rea!

image158
dagens shopping, ena stöveln har redan åkt av :)

Benjamins farmor och farfar var här på fika, sedan gick jag och Benjamin och gungade igen :) Nu har han precis ätit gröt och nu myser han på filten...och försöker, jag vet inte vad, men det ser ut som han tror att han skall kunna stå upp. Hans nya intresse är att åla fram till sladdarna som vi har och äta på dem...jätteskojsigt!

  
den nya hunden är rolig att prata med, han skäller, går och slår volter (hunden alltså).

Dagens aktivitet

I dag har jag och Benjamin varit på lekplatsen igen. Han tycker det är mysigt att gunga. Det var ganska kallt och påväg hem kom det lite snö.

 

Gick vägen om ica och hämtade ut två nya skraplotter, då jag vann på lotter jag fick från M. i julklapp. Men ingen tur denna dag, så någon 3 miljoners villa blir det inte på närmsta tiden :)

Nu sitter jag och dricker cappuchino och läser en bok som jag fick i födelsedagspresent  i somras, Benjamin sover och Mikael tränar.

Inget nytt från A. blir ju nu en 08 de får iaf och det var ju det hon ville.
Längtar efter den lille, jag gissar att det blir en liten Max?

Två inlägg på en dag... det måste vara rekord (för mig)!

Gott nytt...

Välkommen 2008! Trots att 2007 bjöd på det finaste jag och M har, så har jag förhoppningar om ett ännu bättre år!

På dagen var vi med Benjamin på lekplats för första gången. Vi gungade, red på häst och åkte rutschkana, han älskade det. Vi invigde nya utekläderna, som var.... stora :) Han somnade på vägen hem i vagnen och fortsatte sova på golvet... nä vi lade honom i sängen sedan, utan vinterkläder ;) 


Vi hade middagsplaner där A .och hennes fina familj skulle komma till oss och äta god mat och umgås. Men deras lilla I. har varit massa sjuk och vi bestämde oss i sista sekund att fira på varsitt håll. Vi ville inte riskera att Benjamin skulle bli smittad, han är ju fortfarande så liten.

Jag var först ganska så sur och ledsen över att inte få fira med vännerna. Men vi fick en fantastiskt mysig afton. Var och handlade på ica precis innan det stängde. Hem och lagade god mat, mös med familjen.

image150

Den stora utmaningen var att vi skulle hålla oss uppe till 12-slaget! Vi brukar ju gå och lägga oss vid 22-tiden ;) Men vi klarade det och fick se massa fina fyrverkerier... men hu vad mycket pengar som bara går upp i rök! Benjamin slocknade däremot 20.20 och sov igenom alla smällar. Jag vände honom tillrätta en gång vid 06 imorse, sedan sov han vidare till 08.30! Utan mat... ååå tack för den nyårspresenten. Det får gärna bli en vana :)

Inga nyårslöften, men har tänkt att inte konsumera så mycket onödigt samt att skära ner på tv-tittandet!

I dag fyller vännen N 30 år - GRATTIS

 
Han älskar sin nya leksak från bästa kompisen O. Blöja på huvudet är väl inte lika roligt :)

 
God fortsättning önskar tokfamiljen!


RSS 2.0