Lite bilder..


Ny vecka...

Helgen går så himla fort.
Fredagen bestod av storhandling, biblioteksbesök, åbybad och restaurangbesök. Det var bara jag och Benjamin hela dagen och det är så mysigt nu när man kan göra roliga saker tillsammans.
Jag skickade B till grannen lördag morgon och stack ut och sprang. Underbart väder! Sedan for jag och B en sväng till Ikea, där vi började med lunch och sedan blev det några små inköp. Väl hemma fick vi mysigt besök av Maria med barn.
söndagen chockade jag kroppen med att springa igen. Det blev lite intervaller, riktigt kul faktiskt. Sedan kom Maria med barn vi fick prata, laga mat, barnen lekte. Sedan var det dax för kalas för grannbarnen. Roligt, mysigt och gott!
En bra helg helt enkelt, längtar redan till nästa ;)

Torsdag med fredagskänsla!

Jag älskar torsdagar. Även om jag är trött så är det en skön känsla när jag vet att jag är ledig i morgon. Jag och Benjamin har varit en sväng i ishallen och kollat Surprise nu i kväll. Det var snart fem år sedan jag la skridskorna på hyllan. Det är faktiskt första gången jag har så starka känslor för programmen sen jag slutade. Jag vet inte om det spelar in att jag nu är lite involverad i laget... men programmen är fantastiska!
I morgon tror jag att vi skall ta oss en tur till något badhus. Benjamin var inte lika pigg på det. Han ville hellre vara hemma och leka med bilarna - hela dagen! Jag tror att det blir roligt bara vi är på plats.
Det kanske är dags att ta ner ljusstakarna och stjärnorna nu. Det kommer bli mörkt i fönstren, men kanske en anledning till att köpa lite lampor.
Jag längtar efter våren!

Tänk...

.. att två år kan gå så snabbt, samtidigt som det känns som en hel evighet!
Jag är ju inte så mycket för årsdagar och liknande, men känner ändå att jag på något sätt måste skriva någon rad. Vi var vid graven i em, jag och Rolf. Vi lade några blommor och tände ljus. Det kändes bra och det blev fint. Det låg också en blomma där... tack A och M, jag blir rörd.
Jag mäter tiden med saker som hände innan Mikael gick bort och efter. Jag har det som en slags referensram. Livet innan och livet efter.
Jag har sagt det förut, men säger det igen. Jag hade inte varit här jag är idag om jag inte haft familj och vänner som funnits där för oss.
Benjamin, du är mitt hjärta ♥!
Till alla andra:
Vi har ett liv på denna jord. Man vet aldrig vad som väntar, man kan aldrig förbereda sig....
Det är du som väljer, du som bestämmer hur ditt liv skall se ut - gör saker som får dig att bli glad, omge dig med människor som får dig att må bra, ta vara på ögonblicken - livet är här och nu!

♥ Kusiner ♥


Ensam hemma

Benjamin åkte till farmor och farfar igår. Vanligtvis när han åker dit har jag massa saker uppbokat. Men inte denna gång. Jag har i princip, med några få undantag, bara varit hemma. Det har varit skönt att bara vara, samtidigt som det känns lite ensamt att inte ha min lille hemma.
Så jag ägnar mig åt att kolla lite kort istället.
Ett kort från duschen häromdagen. Det roligaste är att dricka vattnet från munstycket.
Det slår mig att han har pappa Mikaels haka :)

Dagens goda gärning...

Det blev Rädda Barnen jag bestämde mig för att ge bidrag till, men det finns många organisationer att välja mellan. Jag hoppas att alla som känner att de kan undvara lite pengar tänker på våra medmänniskor. Många bäckar små...
Bild och text hämtade från Rädda Barnens hemsida.
Port-au-Prince, Haiti
I jordbävningens spår är många barn nu ensamma och därmed extra sårbara. Foto: AP.

Fruktansvärd situation för barnen i Haiti

Rädda Barnen oroas över alla de barn i katastrofdrabbade Haiti som skiljts från sina föräldrar. Alldeles ensamma är de nu i riskzonen för missbruk och utnyttjande. Upp till två miljoner barn kan vara drabbade av jordbävningen.

– Tusentals barn har förlorat all kontakt med sina familjer och kämpar nu för att överleva i spillrorna. De sover utomhus bland döda kroppar och har ingen aning om vart de ska vända sig för att få hjälp. Risken för att de ska bli utnyttjade är mycket stor, säger Internationella Rädda Barnens katastrofansvarige Gareth Owen.

Skolor rasade
En genomsnittlig familj i Haiti har minst tre barn. Därmed kan upp till två miljoner barn vara drabbade. Jordbävningen i tisdags ägde rum under eftermiddagen när många barn var i skolan, och därmed var skilda från sina familjer. Många skolor rasade under skalven. 
– Det är fortsatt en mycket farlig plats för barn, säger Birgitta Gälldin-Åberg, psykolog på Rädda Barnen med mångårig erfarenhet från att jobba med barn i katastrofsituationer. Barn är otroligt sårbara när de inte har någon vuxen som de kan lita på i sin närhet. Det gör hela deras situation ohållbar och livsfarlig. 

Distribuerar mat och rent vatten
Rädda Barnen förbereder distribution av mat och rent vatten och under torsdagen levererade Rädda Barnen även mediciner och utrustning till två sjukhus. Man ordnar även skydd i form av enklare tak över huvudet och filtar. Internationella Rädda Barnen har under 24 timmar samlat in 1,2 miljoner US dollar till Haiti. Insamlingen kommer att fortsätta och intensifieras för att nå upp till 20 miljoner US dollar för en sex månader lång insats.

Trygghet och barnsäkra platser
De största behoven för barn, förutom mat och vatten, är trygghet eftersom barnen är de mest utsatta i katastrofer. Rädda Barnen samarbetar med Unicef för att upprätta barnsäkra platser. De skapar en möjlighet till lek, men även till utbildning, som är en förutsättning för att de drabbade barnen ska få chans att återgå till vardagen. Jordskalven har tvingat många familjer från sina hem, vilket gör att barnen är direkt utsatta för väder och vind och därmed löper en ökad risk för sjukdomar. De har utsatts för en fruktansvärd chock och är dessutom utan trygghet och skydd, dagliga rutiner och kontakten med vänner. 
Rädda Barnen har identifierat följande områden för omedelbar prioritet: tillfälliga bostäder/skydd, hälsa, vatten, hygien/sanitet, barns trygghet och skydd och, när omständigheterna så tillåter, återställande av utbildning/skolor.

Kontor på gården
Rädda Barnens huvudkontor i Haiti ligger i Port-au-Prince och har 59 anställda. På grund av skadorna efter skalvet kan kontoret inte användas och verksamheten bedrivs för närvarande från trädgården utanför. Skadade civila och frivilligarbetare har sökt skydd hos Rädda Barnen och delar för tillfället kontorsplatsen på gården med personalen. Rädda Barnen har också mindre kontor i Jacmel, Massaide och Gonaives. 
Rädda Barnen har funnits på plats i Haiti sedan 1985 och har lång erfarenhet från att arbeta med barns rätt till trygghet och skydd före, under och efter en katastrof.

Bidrag..

... skall ut och leta på nätet nu om vad det finns för olika alternativ att ge bidrag till de drabbade på Haiti. Det finns ju inte ord att beskriva och man kan inte förstå hur de har det. Jag får lätt dåligt samvete för all onödig konsumtion som sker.
Här är en till bild som jag inte fick laddat upp igår.
Mitt ♥

Torsdag eftermiddag

Det är underbart att veckan är gjord och att helgen börjar för oss. Jag har ont i huvudet, halsen och är galet trött. Jag skall snart gå och lägga mig. Ville bara visa ett morgonfoton vi hann med innan dagis i morse.


Jag har den i min hand!

Min nya canon EOS 450D. Ja, jag körde safe och satsade på något som jag visste var bra och som går att hitta mycket objektiv till. Batteriet blev precis fulladdat, så nu försöker jag gå runt i mitt lilla hus och hitta saker att fota....
Är så himla trött, annars hade jag nog stannat uppe ett bra tag till och testat.... nu gäller det att lära sig allt!
Jobbet har börjat, lite ändring i schemat gör att jag har möjlighet att träna på tisdag morgon. Så idag tog jag premiärturen. Underbart väder men det var tungt då det var över en vecka sedan jag sprang.
Helgen har varit lugn. Vi var på bio i söndags med Maria och Rasmus. Utflykten var uppskattad, men jag tror att bussfärden och godiset var höjdpunkterna.

sen start.

Natten har varit lite knasig. Benjamin vaknade någon gång vid 12 och ville komma till min säng. Det fick han, men det var ett himla tjafsande om alla saker han skulle ha med sig: snutten, grodfilten, nalle phu, mini-berit och tigern lite tröttsamt att ta diskussioner mitt i natten. Sen efter gråtattacken så ville han ha vatten. Han hade svårt att somna om och snurrade runt i sängen. Vid fyra tiden vaknar han och säger: Mamma byta! Då förstod jag och kände snabbt att han kissat på sig. Upp och byta kläder och sedan lade jag bara några handdukar över... för vi har liksom ingen annan säng att lägga oss i. Han ville självklart inte då ligga på handdukarna utan vi delade på halva 105 sängen :). Han höll på att snurra runt ett bra tag tills jag sa att: nu får du faktiskt ligga still, jag är trött på det här nu! Jag vaknade till och kollade på klockan... 07.55!!!! Jag hade ställt klockan på ringning vid 07.00, Men måste ha tryckt av den i sömnen.
Upp, ringa dagis och säga att vi var försenade, äta frukost och sedan ta på oss för att åka pulka till dagis. Jag är hemma och jobbar idag. Men hittills har jag bara hållit på och ringt samtal, tvättat, googlat systemkameror mm.
Skall försöka börja beta av min lista nu...
Men först något i magen... vill träna men har nu lite ont i halsen :(
Benjamin med bästisen Max som fyllde 2 år häromdagen!

..fortsättningen

Vi har liksom inväntat diverse sjukdomar då de som vi firade nyår med drabbades av magsjuka mm. Men icke... nu har vi nog insett att vi klarade oss denna gången.
Fick till en underbar springtur tillsammans med Maria i söndags. Vintrigt och sagolikt vackert i skogen. Jag är inte riktigt nöjd med att jag inte fått till min träning under ledigheten... men, men ingen idé att gräma sig över det nu. Dags att bli lite bättre helt enkelt!
Ett samtal fick mig att inse att jag egentligen vet svaren på hur jag vill och önskar hantera olika situationer. Men bekräftelsen gör mig stärkt att göra rätt.
Vi har haft en mysig dag jag och Benjamin. Vi åkte upp till min syster för att åka skridskor på sjön. Fantastiskt fint, men väldigt kallt. M och J var också där och vi grillade korv ute... till en början, sedan gick vi in. Trots grillad korv så var den iskall, då den kallna på typ 2 sekunder. B ville inte testa skridskorna vilket berodde på att han tyckte pulkan var superkul och att J inte hade skridskor.
Sen var det någon som absolut ville till mormor och morfar på kvällen. Så där var vi i kväll tillsammans med min morbror och moster. Oj, vad han njuter när han har 100% uppmärksamhet från alla.
I morgon blir det besök hos familjen H på förmiddagen. Sedan får vi besök och sen tar vi oss till ishallen för att kolla på LaKK:s juluppvisning... det är lite sent, men det har blivit till en tradition att ha den in i januari.
Kallt ute och då kollar jag på dessa bilderna. En från Båstad och den andra från Thailand såklart!

2009

Jag blev inspirerad av en vän att ändå göra en liten sammanfattning från året som gått.
Bläddrar i min kalender...
JAN: Började jobba, eller började med att vara sjuk i värsta influensan tillsammans med B. Jag har nog aldrig velat jobba så mycket som då. Jobbar tre dagar/vecka, 50%. Kommer igång med min löpning med lite draghjälp. Mitt fina kusinbarn Jordan föddes på andra sidan Atlanten.
FEB: Julius och Hugo föddes på samma dag. Pulkaåkning med vänner, varm choklad, macka, pulka race... Börjar på yoga igen på mitt gamla gym. Blev överraskad av finaste grannarna med kräftor, vin och mys - mycket uppskattat.
MAR: Inskolning på dagis startar. Det börjar så bra, men blir en ledsam, långdragen historia. Men är tacksam för stöttning både på jobb och av vänner och familj. Mycket aktiviteter med vänner, barn och familj på lediga dagar.
APR: Grillkvällar i varma april. Underbar påskafton på gården då vi satt ute hela kvällen. Mysig valborg som spenderades i Landvetter med vänner. Lägger ner löpningen då mitt löparknä inte vill ge med sig.
MAJ: Kollar på GBG-varvet hos min jobbarkompis Linda. Otrolig känsla och stämning och blev lite sugen på att springa. Mysig schlagerkväll hos Lissan. Börjar jogga lite lätt igen. Skaldjurskryssning med familjen - gott!
JUN: AW hemma hos kollega som skulle gå i pension. För honom planerade och hölls också ett tal. Sommarfest med jobbet. Det blev något utöver det vanliga - riktigt roligt. Sommarlovet började med ganska många frågetecken och konstiga känslor. Midsommar på Tjörn - helt fantastiskt, lugnt, avslappnat och underbart. Grillkväll på gården med närmsta familj och grannar. Åker till Gotland med B:s farmor och farfar i husbil. En fantastisk semester där allt flöt på riktigt bra och allt blev anpassat utefter B:s behov.
JUL: Bröllop på just Gotland. Överträffade mina förväntningar och hade riktigt roligt. B fyller 2 år och det mesta bara flyter - han är den glada och harmoniska tvååring som man kan önska. Några barnfria utekvällar med vännerna - mysigt. Vi åker till Båstad, hela kompisgänget med tillhörande barn. Det blir en fantastisk resa, med mycket umgänge, lite löpning, lek, bus, goda middagar och pokerkvällar. Smakade min första whiskey. Två dagar på underbara Tjörn. Träffade min underbara Emma en kväll på stan. Vi bara flöt med och fick en fantastisk kväll.
AUG: Jag gjorde i ordning vårt sovrum, med mycket hjälp. Hälsade på en fin arbetskamrat som mist det finaste man har. Tid för eftertanke. Ytterligare två mysiga dagar med E - hon är magisk. Poolparty på gården, barnen åt popcorn som aldrig för. Hade en underbar dag med löpning, sushi, pyssel, samtal, middag med politiska diskussioner och avslutades med Madonnakonsert. Jobbet drar igång och en klump i magen gör sig gällande då någon annan blir orättvist behandlad. En vilja från min sida att bli involverad i TS igen går från tanke till handling på två veckor. OL tillsammans med familjen Olofsson, riktigt kul!
SEP: Kräftskiva på gården - fantastiska kräftor. Träning med TS är inspirerande. Jobbet tar stor del av min tid. Jobbar nu 87% på fyra dagar.
OKT: Min kusin med familj kommer hem till Sverige på besök. Roligt att få träffa dem. En spontan kväll tillsammans med KG, otroligt givande. Mikaels kompisar kommer på besök och det värmer mitt hjärta då jag ser hur måna de är om oss. Tjejkväll hos Annelie, mat, vin, skratt och massa mys. Inleder höstlovet med mycket snurrandes i huvudet, arbetar hela lovet. Sa ja till två saker som jag vanligtvis skulle tacka nej till - bra erfarenheter.
NOV: THAILAND!!!! Så fantastiskt, men återgången till arbetet var tung. En härlig söndag, där vi spontanfikade på bycafét och sedan åkte jag till Orust för att träffa Christine med familj. Tog tag i något som jag funderat på länge.
DEC: Mysig vistelse i Veddige, där tomtepromenad i Åkulla var en höjdare. Julfest med jobbet - trevligt! Glöggmys + julklappsspel och Lisebergsbesök. Underbar jul med lugn och ro i Landvetter och Veddige. En sån där bra dag igen, shopping och sushi med Maria på stan och senare Annelie och Lissan här hos mig med vin, godis och snacks. Nyår var fantastisk - avslappnad och hög mysfaktor.
❤★☀♥♡❤★☀♥♡❤★☀♥♡❤★☀♥♡❤★☀♥♡:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::❤★☀♥♡❤★☀♥♡❤★☀♥♡❤★☀♥♡
Jag är extra glad för att jag har, trots vänner som jag haft ganska länge, kommit närmre flera. Har haft öppnare och mer intima samtal med endel av dem vilket gör att det känns äkta, värdefullt och givande. Jag hade aldrig kunnat göra allt detta om jag inte haft hjälp från min och Mikaels familj med passning av B. Jag är otroligt tacksam för all hjälp jag får. Jag vet att ni älskar att få umgås med Benjamin, vilket givetvis underlättar för mig att lämna honom till er.
Jag är oerhört stolt över hur fin Benjamin är. Jag har ju i princip uppfostrat honom själv, men när jag kommer till situationer då jag undrar hur man skall göra bäst så tänker jag på hur Mikael skulle vilja att vi gjorde, eller iaf vad resultatet skulle bli. Jag får ju själv klura ut vägen dit och ibland kan det kanske vara lättare om man är själv, man behöver inte kompromissa. Men självklart skulle jag vilja att han fanns här och kom med förslag på hur man kan lösa saker och ting. Som någon vänlig själ sa: Det kan ju vara bra att ens barn inte blir precis som en själv :).
Vad jag önskar av 2010...
Glädje, spontanitet, kärlek, öppenhet, kommunikation, möjligheter, nya erfarenheter...
Jag vet att det är bara jag som styr hur jag skall leva mitt liv. Jag skall försöka göra allt jag kan för att det skall bli så bra som möjligt.

_)*^GOTT NYTT 2010!(*' <3

Vi har firat in det nya året på Tjörn tillsammans med vänner. Vi var 9 vuxna och 6 barn. Vi började med maten vid fyra-tiden och satte oss ner för att äta tre-fyra timmar senare. Maten blev fantastisk!!!!
God mat, dryck, otroligt snälla barn som lekte väldigt bra tillsammans, härliga vänner - en toppenkväll helt enkelt! Lite seg såhär dagen efter, men väldigt nöjd med dagarna på Tjörn.
Dagen idag har varit minst lika bra som gårdagen. Gemensam frukost, mys, bus och lek, promenad till några av gårdagens festdeltagare. Där bjöds vi på nybakade bullar, kaffe och barnen lekte massor. Benjamin gjorde så det föll några känslomässiga tårar. Han, som vanligtvis är ganska blyg, hittade en leksaksmikrofon och körde de två låtar han kan allra bäst: Blinka lilla stjärna där... och I ett hus i skogens slut. Han verkade väldigt lycklig över att uppträda :) Att han på något konstigt sätt pratar sig igenom låtarna istället för att sjunga gjorde att alla skrattade gott. Att han sedan spontant ger en kärleksförklaring till Annelie gjorde mig både stolt och rörd.
Sedan blev det middag och bara en helt underbar dag där vi alla hade tid att umgås, slappa, mysa, spela Wii.... Så vi kom inte hem förrän nu på kvällen. Jag var övertygad att B skulle somna på vägen hem - men inte! Han hade iof bra sångsällskap, men ändå. Nu sover han och jag ser fram emot lite sköna dagar hemma.
Jag har många på listan som jag vill träffa, men kommer inte hinna med allt. Dagarna innan nyåret, hade jag och vi mycket kvalitets tid med vänner. I love! Man hinner aldrig med detta i den vanliga vardagen.
Vad det inte blivit så mycket av som jag tänkt är träning.... vet inte riktigt vad jag skall skylla på? Men vill - imorgon är en bra dag att börja på!
Årskrönika...nä, jag tror jag skippar den!

RSS 2.0