3 veckor...

Just nu sover han, såååå gott på mitt bröst såklart men i bärselen. Skönt att ha händerna fria så man kan göra något annat samtidigt, tex. blogga!

Har fått en aktiv kille med ett litet temperament, gillar inte att ta det lugnt utan det skall hända saker hela tiden, annars visar han sitt missnöje med att visa hunger! Försöker lura ma och pa... nu skall vi försöka hålla dig mer på mattan och visa vem som bestämmer - tror vi iaf!

Igår hann vi med en långpromenad en tur upp till skatås och ett varv runt Härlanda tjärn tog cirkus 2 h. Så långt har inte jag gått på mycket länge - skönt!

Dagen består inte av så mycket inplanerat, tänkte ta en tur till BVC för att väga B. Skall försöka trappa ner på ersättning och lita till naturen. Tror att han passerat 4 kg strecket nu. Vi får se....

Nu väger han 4100g, duktig pojke!



Matvrak!

Viktkontroll var det igår och han hade gått upp hela 340 g sedan i måndags. Riktigt bra jobbat, han behövde ju äta upp sig... Så nu väger han 3790 g!

Natten har varit riktigt bra, han hade lite svårt att komma till ro igår kväll men somnade tillslut i egen säng vidd 00.00. Vaknade vid 03.00 och ville ha mat, somnade själv i säng vid 03.40 och vaknade inte förrän 08.30! Tror att det är sovrekord. Jag vaknade innan och hann gå upp ovh greja lite - så skönt!

Nu sover han på favorit kudden i soffan och jag har lite egen tid... lyxigt!

Igår var vi i Veddige hos Bs farmor och farfar och fick middag där, kollade på gamla diabilder på när M var liten.
Det tar ett tag innan B kommer upp i hans storlek.
M var nämligen en riktig tjockis, vägde nästan 5 kg när han kom ut!

Idag har vi inga planer, bara ta det lugnt. I morgon skall vi, jag och B upp till mormor och morfar och hälsa på. L och hennes O skall nog också med. Sedan skall vi hälsa på familjen J också. Det skall bli mysigt trots att det skall bli ösregn. M skall springa ett lopp i Falkenberg!

Blandad kompott: mys med pappa, bad och i ny pyjamas (köpt på Allum där vi var häromdagen)




 


Hungrig.....

Idag har vi varit på BVC för första gången... Vi var ju väldigt nyfikna på hur mycket B hade gått upp i vikt eftersom han äter mest hela tiden. Ynka 75 g på en vecka och de bör gå upp 150 g/vecka!
Oj, oj, skall det matas ännu mer tänkte mamma, som inte såg hur det skulle gå till....
Tydligen är han för trött för att suga i sig ordentligt, för mjölk finns det vill jag lova.
Så nu var ordinationen 5 minuter på varje bröst sedan en skvätt ersättning! Alltså totalt cirkus 15 minuter!!!!! (Lycklig)
Har gett honom två gånger redan och vilket resultat.... låg nöjd på en filt i en och en halv timme, har inte hänt innan, inte ens efter en och en halv timmas ammning. Kanske inte så konstigt att han har varit gnällig och svårt att komma till ro då han är hungrig hela tiden - stackars B!

Ganska komiskt ändå, känns som om vi fick en helt ny bebis. Nu sussar han skönt i sin säng, var inte heller så poppis för ett dygn sedan! Ha, ha så det kan vara, hoppas nu bara att går upp i vikt och mår bra, vi skall tillbaka på viktkoll på torsdag.

Lyckligt ovetandes föräldrar på gårdagens promenad

Så här hungrig och trött var jag igår

Så här nöjd och rofylld är jag idag när jag äntligen fått mat


Ett äventyr...

Sitter här och har lite tid för mig själv, kollar in det finaste man kan tänka sig som ligger här bredvid och grymtar i sömnen då han lägger av lite brakfisar då och då... pappa upp i dagen :)

Åååå allt försvann det jag skrivit!!!!! Jag gick och åt lunch och fortsatte skriva efter det... nu är det borta! Typiskt!

Det jag skrev var iaf att vi har haft en otroligt skön fm, pappa var och träna sen blev det lunch. Nu sover B igen och jag har tid att sitta vid datorn - lyx!

Kanske skall jag ge mig på att göra lite magövningar senare...innan jag frossar i godiset som M har köpt, mums!

Nu njuter jag av livet, har haft lite svårt innan då jag varit ganska hispig och osäker på allt. Man vill ju att allt skall gå enligt planerna som man själv tror... Tur att jag har M som är lugn som en filbunke. Släppa kontrollen och njuta är nog en bättre strategi! Jag börjar nu! Varje dag är ett äventyr som jag och M står inför, det är spännande!

Skriver mer imorgon...kanske!

Lite bilder såklart!

 

Välkommen Benjamin

Åååå nu är han här som de flesta redan vet. Men mamma har inte hunnit lägga ut något på bloggen då det är ganska fullt upp med annat vill jag lova!

10 juli 20.43, 3430 g och 52 cm lång!

Jag gick in i den berömda dimman och var någon som jag inte kände igen... konstigt med hormoner. Ganska så sliten och många roliga besök gjorde att jag minst en gång om dagen bröt ihop! Det är svårt att fatta... fattade inte själv innan man är i situationen.

Den där berömda amningen är en hel vetenskap.... såriga bröstvårtor, läckande bröst, smärta och en son som suger i timmar och vill inget annat än att suga! ... jovisst det är jättemysigt att amma! Men det blir bättre hoppas jag... jag längtar!

Men han är underbar, såklart!
Lägger lite kort nu med förhoppning om att kunna skriva snart igen!
Benjamin tackar alla för alla underbara och fina presenter!
image38

29 år och inte mamma ännu....

Igår var det kalas för mig. På fm var min kära ma, pa och syster här på tårta. Massa fina presenter, yogamatta, Iitala glas, pengar och en jättefin barnbok. TACK!

Sedan var det lite vila och efter någon timma var det dags att böra greja inför andra sittningen....
Brukar bli pastasallad vi bjuder på och så även denna gång. Sedan var det tårtor, hade bakat en som blev helt misslyckad, men den gick åt också, tur att jag inte kastade den!

Massa mys att träffa ens bästa vänner. Två småttingar var med på kalaset fast det känns som en hel armé i vår lilla lya... Stackars O. blev alldeles för uppspelt eftersom hon varit på ett kalas tidigare och mådde inte så bra, men var glad ändå. Det andra yrvädret charmade alla som vanligt och ett tu tre sprang hon omkring naken i v-rummet :)


Fina presenter nu också... blommor, böcker, presentkort, delikatesspåse TACK, TACK, TACK!

Stupade i säng vid tiotiden, men fick inte riktigt ro förren efter några timmar.

Fortfarande inget skrot som vill ut. När jag läste slut min andra Stieg Larsson bok i morse, försökte jag stå och gunga ner honom/henne men det verkar inte ha hjälpt...

Vi väntar med spänning....

Födelsedag... inget skrot i present!

Glömde skriva att jag och M. hade ett-årig förlovningsdag igår. Då (för ett år sedan), stod vi i Eiffeltornet i paris och han frågade den magiska frågan....
 
Nu, är vi här ett år senare och har endast tankarna på att skrot skall komma ut....


Han kom hem med blommor och tårta, sedan firade vi kvällen med att åka och köpa sushi (gravid-sushi för mig förstås, eftersom man fortfarande är det!). Kollade på friidrott hemma. Hade tänkt att gå ut och äta men var inte så sugna då det öste ner!


Idag var det sång och paket på sängen... fick ett Efva Attling halsband, en ny handväska och ett termoskopp som jag skall ha mitt kaffe i på alla fikor jag skall ta i skogen med skrot. Tack sötaste....

Nu är han ute och tränar, kom hemspringandes efter en halvtimma och hämtade mobilen.... ifall det skulle hända något idag... Jag har varit å handlat och skall nu sätta fart med tårtorna. Familjen kommer på fm och senare i kväll kommer vännerna, kul att ha något att göra!

Undra om det är någon som kommer ge mig skrot i present?


Kom ut då....

Nej, det har fortfarande inte hänt något.... nu börjar man bli lite smått otålig. Inte ens några tecken på att han/hon kommer ta sig ut de närmsta dagarna.
Ja, ja, inte mycket annat att öra än att vänta....

Igår hade vi fejardag hemma, städning och röjande så nu är det rent här iaf.
Kanske skrot inte ville komma för att det var smutsigt???? Kom nu då!
Fick satt in en dörr till sovrummet för att kunna stänga till där, blev bra och ännu mörkare vilket resulterade i att jag somnade om vid 06.30 och sov till 08.00, mmm skönt!

Annars har vi inte gjort så mycket, besökt Allum, plöjt några filmer såklart och jag har inte så långt kvar av min bok...kommer nog läsa ut den idag.

Skall planera lite för mitt kalas istället. Trodde att jag skulle ligga på förlossning eller BB då men har nu övergett den tanken och satsar på att träffa lite släkt och vänner istället! Det skall bli trevligt!

Massa kramar och hoppas att nästa gång jag skriver har skrot tittat ut....

Hej hopp!

Igår skulle skrot kommit ut, men hade det på känn att han/hon inte skulle komma då.
Chansen är ju inte så stor egentligen!

Hade världens mysigaste dag i lördags med M. Vaknade mitt i en dröm och kände mig sådär flummig som man kan vara när man inte riktigt var redo att vakna.
Flamsade jättemycket och M. trodde nog att jag hade tagit knark under natten...
Åkte ner på stan och lyxade till det med en lunchbuffé på S.o.H.o. Tänkte att vi skulle fikat efter, men hade inte fått ner något mer. Åt oss proppmätta på massa godheter. Strosade lite på stan och M. fick köpt sig några t-shirtar. Åkte hem och åt en glass i solen på balkongen, sedan läste jag lite i min bok.
Hittade gamla mail som jag och M. skrev till varandra i början när vi precis träffats. Åååå låg och läste dem för M och det var så mysigt att tänka tillbaka på den tiden....
Sedan fick vi för oss att gå på bio, alla säger ju att man skall passa på.... Tog en fika först såklart och sedan vid nio snåret bänkade vi oss i en av Bergakungens salar och kollade på Mr Brooks.
Mycket bra men hemsk, mina ögon föll inte ihop en enda gång, vilket är ett bra betyg från mig!

Gårdagens projekt var att åka ner till Varberg och hälsa på M.s bror med familj. De bjöd på lunch och sedan lekte vi med deras söta W. Tog en promenad till havet och byggde sandslott, lyxigt att bo så nära havet!
Nu fick vi äntligen med oss bilbarnstolen. Skall bara installera den också. Var dödstrött i går kväll så det blev bara lite kvällsmat och sedan slappande i soffan.

Natten var konstig, var nog uppe fyra gånger innan fyra imorse. Sedan vid fem gav jag upp och satte mig i soffan för att läsa. Somnade efter någon timma och fick ett par timmars sömn på morgonen.
I morse ringde telefonen varm, alla undrar om det kommit någon bebis!!!!
Idag har vi varit på stan och träffat L. och lilla O. över en fika vid kronhusbodarna.
Var i videobutiken på vägen hem och hyrde en film, Material Girls! Med Hillary Duff och hennes syster... sktidålig! Skulle spegla Paris Hiltons liv. Lägg ingen tid på den säger jag bara, satt bara och vänta på att den skulle ta slut! Ikväll skall vi till L. och C. på lite fika, de är också i väntans tider, skall ha i slutet av juli.

Oj, vad vi har fikat mycket!!!!!

Idag känns det inte som skrot kommer heller.... så kanske imorgon, eller om två veckor...phu!

RSS 2.0