Kvällsprommis

Framåt kvällen kom den efterlängtade solen och efter middagen tog vi en promenad. A m. familj och jag och Benjamin gick en runda på ca timman med ett stopp för att köpa glass. Det var riktigt skönt att komma ut.

Annars har jag inte gjort så mycket vettigt idag. Benjamin har varit på dagis och nu har han funnit sig tillrätta :) Jag har spenderat tid med grannen och vi har drömt oss bort till Thailand, dit vi gärna åker till hösten. B:s farfar kom förbi och hälsade på.

I helgen blir det kalas x3 i Varberg. Vi passar såklart på att våldgästa R och G hela helgen.

Nu hoppas jag bara på att min förkylning ger med sig, för nu är jag sugen på att springa igen. Har käkat voltaren nu i en vecka, plus att jag endast har yogat och nu känner jag inget i knät.

Skall lämna in bilen på torsdag och är så nervös att den inte mår så bra.....

Lite bilder från helgen då det var familjedag i Mölnlycke på miljöarken.

  


Helg igen...

Jag fattar inte hur fort veckorna går. Tyckte det var alldeles nyss som jag skrev att det skulle bli skönt med helg. Det går så otroligt fort och det är ju nu till helgen som sommartiden börjar.

Dagisveckan som varit har varit mycket bättre. Det känns så skönt att det går åt rätt håll.

Min lille buse har iaf kommit på att han har en egen vilja. Han har börjat streta emot, protestera mm när vi skall ta på oss, gå åt ett visst håll, osv. Allt han inte känner för att göra. Då gapar han ett ganska otrevligt ljud, men man hör att det bara är på låtsas för det kommer skratt också. Jobbigt som sjutton, för han blir som en hal ål och det är stört omöjligt att få på honom några kläder. Han är en riktigt busig kille och ibland kan jag bara inte hålla mig för skratt då han testar och testar och sedan kollar på mig med världens busigaste blick ;)

Nu är det Let´s dance, skall gå upp till A med en god efterrätt och kolla vidare. 

Dagisrapport

Lämnade en lite ängslig, men inte ledsen Benjamin imorse. Gick tillbaka till lunchen och han var lugn och glad. Det hade gått bra idag med och det är nästan så att jag hoppas.... Men samtidigt har han ju varit där endast en och en halv timme själv. Men blodpudding åt han utan problem och sedan var det hemgång för oss.

Nu sover han här hemma och imorgon skall han äta lunch själv och sedan sova. Nu hoppas jag bara på att snuvan inte blir värre så han verkligen kan gå imorgon.

Skall börja på ett litet collage som de skall ha på dagis.

Mattorka har jag just nu och kan inte komma på något bra att laga - trist!

I eftermiddag kommer M. med barn. Det ser så himla härligt ut ute, men är sååå kallt!

Åt rätt håll?

Igår fick ma och pa lämna B på dagis vid nio och det var lite motvilligt, men ingen större fight vid lämning. Sedan hade det gått bättre, men han hade fått vara väldigt nära en av fröknarna hela dagen. Ma och pa hade anslutit till lunchen och sedan gått hem med honom efter det.

Idag var det uppstigning vid 05:30. Men glad och vi låg och läste lite böcker, sedan full fart ut till soffan för att pussla! Det gör han massor av gånger varje dag, om och om igen. Hade med mig Iza till dagis också. Jag märkte redan innan att han inte ville dit, men låtsades inte höra på det örat. När vi skulle lämna Iza först så var det en ängslig B. Sedan blev han ledsen och det var krokodiltårar vid lämning.

Jag kom tillbaka och fick en tumme upp i fönstret av fröken A innan jag kom in. Så skönt! Han hade slutat gråta ganska snart och sedan hade det gått bra idag. Han hade varit glad och lekt själv. Jag skulle vara med på lunchen och det var soppa på menyn. Jag har väl inte varit superbra på att introducera soppa som maträtt för B. Två mackor blev dagens lunch :)

Jag vågar självklart inte ropa hej.... men hoppas att det kanske kommer bli bättre och bättre. Morgondagen ser likadan ut och sedan skall vi försöka utöka timmarna igen.

Trots solen var det ju så kallt idag, men vi var ändå ute två timmar på eftermiddagen.
Kollade igenom lite kort, nu längtar jag efter sommaren...

  


Mera vår...

Vi har haft en lugn helg. Hämtade B på lördag förmiddag. Sedan spenderade vi dagen mestadels ute på gården. På eftermiddagen kom Benjamins farfar och farmor på besök. Superkul såklart! Sedan tittade jag upp till grannarna en stund och kollade på Robinson.

Lite fix och arbete hemma idag på fm. Sen fick vi besök av Linda och Tilde. Lite lek inne medan B sov klart och sedan fika. Sen gick vi ut på gården och sysselsatte våra små. Alla andra grannar var också ute och när solen tittar fram är man ganska nöjd med att bara vara.

Imorgon är det jobb igen. Ma och pa kommer ner tidigt till oss och skall senare lämna B på dagis. Han skall bara vara där några få timmar och vi hoppas på att detta skall bli bättre för honom att skynda långsamt. Sedan är ju jag ledig tis, ons och sen får ma och pa rycka in igen. Tusen tack! Vet inte riktigt vad jag skulle ta mig till utan er!

Lite bilder:
 
Lille Max busar och häller sand på B :)

 
Min lilla apa



Helg!

Åååå vad skönt med helg. Nu sitter jag och äter sen frukost själv. Det var AW igår i K-backa så jag fick sovmorgon. God mat, trevligt sällskap :) Benjamin är hos ma och pa och har sovit så gott. Han var nog supertrött igår efter bara ha sovit 30 minuter på dagen.

Ja dagisstarten kunde ju varit bättre, men vad göra???? Han blev lika ledsen i fredags när jag lämnade, men jag själv tyckte inte att det var lika jobbigt. Jag hade förhoppningen om att det kanske skulle gå lite bättre under dagen. När sedan fröken A ringde och konstaterade motsatsen, blev det jobbigt igen! Det verkar som om att han blir ledsen/arg när han inte har full uppmärksamhet och börjar då skrika efter mig. Problemet är då, att de inte kan kommunicera med honom utan att han låser sig i det tillståndet. Sedan vill han inte heller äta - men det är jag inte så bekymrad över, då han snart kommer fatta att det inte är någon idé att protestera över det. Jag vet ju att en viss kusin var likadan ;) Somnar gör han, men väcktes igår av en liten kompis som vaknade.

Men nu vill de trappa ner på timmarna igen för att börja om på nytt... men jag vet faktiskt inte riktigt vad jag tycker om det. Om det bara är frustration över att han inte får som han vill så hjälper nog inte det, utan då får det bli den hårda vägen. Men om han samtidigt inte känner sig trygg ännu så vill man ju hjälpa honom med det.





Detta trodde jag inte....

...om mig själv! Idag var det att lämna en väldigt ledsen kille på dagis. Han gick dock med in och vinkande storgråtandes i fönstret. Sen har jag nog varit mer ledsen under dagen än vad han har varit. Jag tror inte att jag skulle ha svårt att lämna B när han var ledsen om jag vetat att han har det bra. Det kommer han ju säkert ha, men nu känns det som om att de inte riktigt vet hur de skall hantera honom när han blir ledsen och vet inte hur de skall få honom att tänka på annat. Det är ju inte så konstigt heller då de bara träffat honom ett fåtal gånger. Så det kommer säkert bli jättebra, men nu kan jag inte tänka på något annat än hur det går för honom på dagarna. Jag var så kaxig innan och sade att jag verkligen inte trodde att jag skulle tycka det var jobbigt att lämna en ledsen B. - Yeah right ;)

Det var iaf skönt att komma hem till en lycklig B som ma och pa hade hämtat. Då kändes min oro faktiskt obefogad. 

Sedan fick vi spontanbesök av Lissan och Olivia. Snabbmiddag som var uppskattad av alla. Sedan var det lek och bus av två små söta barn. Tack för en mysig kväll tillsammans med er.

En rolig incident idag var när jag skulle hämta två paket i Landvetter kiosken. En trevlig gubbe som inte trodde sina ögon när han såg min legitimation, han tyckte jag såg ut som 17 år! Nu till det roliga, efter allt skrivande mm. skulle han hämta paketen. Han bryter lite, därav missförstånden....
Han: Var är du från? 
Jag: Korea
Han: Korea?
Jag: Jag är adopterad därifrån....
Han: fnissar lite grann, nej, nej, jag menar var är de från? Paketen!
Jag: Gapskrattar och får tillslut fram att de kommer från hm och me & I.
Sedan fortsätter han skämta med kunden som precis kommer in och säger här har vi paket från Korea!!!!!

Ja det var roligt på plats iaf!

Imorgon är det fredag - skönt! AW med jobbet i Kungsbacka, det skall bli trevligt. Har inte riktigt löst transport logistiken ännu, men det är ju flera timmar kvar tills jag måste bestämma mig..... men troligen åker jag hem efter jobbet och sedan ner igen med buss och tåg. 

Ett steg framåt...

...två steg bakåt. Jag var ju så glad imorse att lämningen hade gått så bra. I godan ro fixade och grejade jag här hemma. Men vid ett-tiden ringer de från dagis och ber mig komma dit. Han hade varit ledsen endel mellan varven och innan lunch hade han somnat i soffan när han läst bok! Jag tror inte det har hänt på flera månader. Så han hade sovit då de andra ätit. Sen när han vaknade två timmar senare var han otröstlig. Ville inte ha någon mat heller. Jag sprang dit, men när jag kom hade han nästan somnat om så han kom ut efter tio minuter kanske. Jag stannade kvar och vi var där resten av tiden. Då var det såklart inga ledsna miner.

Hem för att få i B lite mat. Senare kom Maria och Annelie m. barn hit istället och vi hade mys här hemma. Men B har varit glad hela kvällen, även om han var trött. Så imorgon skall jag vara med en stund på dagis och så får vi se hur det går.

Jag har varit ganska "kall" och kunnat lämna utan problem, med övertygelsen om att han har det bra. Men visst känns det i hjärtat när man vet att han har varit ledsen till och från under hela dagen.

Men imorgon är en ny dag så vi hoppas på ett pyttesteg framåt :)



Lyx!

Idag blir en lyxdag för mig då jag lämnat B på dagis vid 9 och skall hämta honom vid 14. Men det är så mycket man vill hinna med. En maskin tvätt är igång och snart sätts dammsugaren på... Sedan sitta i solen och dricka kaffe, laga ett däck till vagnen, förbereda mat, jobba lite..... Ja, vi får se hur mycket som hinns med. Jag kommer ha en likadan morgondag :)

Helgen har varit bra. B var lite småhängig och förkyld. I lördags var vi hos grannarna på melodifestivalkväll. Sen på söndagen åkte vi upp till Orust och hälsade på Christine m. familj.

Igår var det första dagen de skulle sova på dagis och jag jobbade. B hade varit lite ledsen i omgångar och somnat sittandes mot fröken A:s famn. Men i stort hade gått bra, ätit köttbullar som en häst :)

Idag var det faktiskt inga ledsna miner vid lämning utan han sprang omkring och snabbt till fönstret för att vinka av mig. Det skall bli spännande att vid hämtning få höra hur dagen har gått.

Det var yoga igår och jag fick några ytterligare tips hur jag kan stretcha för mitt onda knä. Jag skall testa och jogga lite imorgon tänkte jag.

I em. blir det utelek och fika vid lekplats med Maria och Annelie + barn - härliga vårväder!

Vecka 1

Slut på inskolning vecka 1 och det kunde väl egentligen inte gått bättre. Han var lite tveksam och orolig vid lämningen idag men det gick över och han vinkade så glatt i fönstret åt mig. Han hade blivit ledsen en gång och ville inte sjunga med de andra, vilket är lite konstigt då han älskar att sjunga...

Jag kom dit vid elva och han blev väldigt glad av att se mig. Sedan var det dags att äta lunch. Nytt och spännande med alla som skulle äta samtidigt. Benjamin vill ju gärna gå igenom namnen på alla, peka och säga namnen. Han satt ganska mycket vriden och kollade in de på bordet bakom. Men efter ett tag så koncentrerade han sig på maten... och åt upp allt men med hjälp av mig...

Åkte ner till jobbet och B somnade i bilen. Jag ville få ut lite papper till eleverna denna veckan. Benjamin fortsatte och sova ett bra tag så jag fick gjort ganska mycket.

Sedan hemåt och när vi kom hem var det som John Blund öste grus på mig.... jag blev supertrött. Benjamin somnade 19.45 och efter det vaknade jag 20.45 i soffan mitt i Let´s dance. Jag hann inte ens tänka att jag höll på att somna utan vaknade sittandes. Har en liten bad feeling av att jag känner mig halvkass, men stöter genast bort den tanken. B hade lite snuva nu på kvällen också, så vi får se....

Så nu skall jag gå och lägga mig på riktigt. Tror inte jag orkar kolla vem som åker ut.... det får bli morgondagens nyheter.

Lite läskigt!

Idag var det lämning utan att gå in. Iaf för mig, för det hade jag bestämt mig för. De andra föräldrarna verkade gå med sina barn, men hårda mamma ville lämna direkt ;).

Två tveksamma nej från Benjamin men när han skulle gå och vinka i fönstret gick det bra. Det känns bra och inte har de ringt ännu... men ändå lite läskigt. Snart skall jag gå bort och hämta honom. Jag har hunnit handla, förbereda lunchen och städa lite snabbt. Sen kommer det finbesök i form av Marlena och Julius :)

Lyssnar på Winnerbäck och blir lite nostalgisk...längtar efter massa saker just nu.

Nej, äntligen dags att dra på sig kläderna och hämta mitt hjärta!



Måste få...

...skryta lite! Egentligen är jag nog inte den som skryter om min son även om jag såklart tycker han är den bästa i världen. Jag vet inte varför, men sån är jag och visar hellre när vi är ensamma hur stolt och kär jag är i honom. Nu hade det ju varit väldigt roligt om någon av mina vänner inte alls uppfattar mig sådan utan tvärtom :) I så fall har jag väl hyfsat dålig självuppfattning....

Men idag hade jag med mig Izabelle till dagis också och lämnade dem båda. Jag ville testa och se hur det gick om jag lämnade B först och att jag sedan gick vidare och lämna I. Fröken A tog emot och B gick med in. Det hade gått hur bra som helst. Sedan efter ca fem minuter tog vi ett nytt avsked och jag gick och satte mig i personalrummet. 

Efter 30 minuter kom en fröken in och rapporterade att det gick jättebra. B hade blivit ledsen en gång, men det pga att en annan liten kille blev ledsen. Så vi föräldrar stannade kvar och gick in när det var ca 20 minuter kvar. Han reagerade knappt när jag kom in, men ville sen visa allt han hade gjort. Sen spelade han lite klassens clown också när han slängde sig bakåt i en madrass.

Nä, stolt mamma är jag nu. Inte bara att inskolningen går bra - det kan man ju inte riktigt råda över. Utan att han är så mysig, hittar på egna ord som vi sedan sitter och skrattar åt, äter själv,busar, kan räkna till fem, kan de flesta bokstäverna....

Det är väldigt sköna dagar nu, i morgon skall vi lämna med en gång och vara iväg hela tiden om de inte blir jätteledsna. D skall jag passa på att handla och greja lite hemma.

Det är löpning på schemat i em, då skall vi i samband med detta snylta till oss middag hos ma och pa. Sedan är det Me and I party. Skall försöka hålla i plånboken, då jag klickade in på hm igår och beställde lite saker :)

Oj vilket långt inlägg. Inte så intressant för er kanske, men roliga minnesantecknngar för mig och B i framtiden.

Självklart fick jag sota för att jag skrev att föregående natt hade varit en dröm - B vaknade 05.15, men vi låg och drog oss till 06 innan vi gick upp......

Harmoni!

Ja det är tillståndet vi befinner i oss just nu. Morgonen startade 06.45! Jag blev helt lycklig i hela kroppen då jag vaknade och det var ljust i rummet.

Mys i soffan och sedan frukost, gröt och macka som slinker ner utan problem, nu när B slutat med välling på morgonen. Sedan var det dags att ge sig av till dagis. Idag var det 9-11, men vi föräldrar gick inte ifrån idag heller, men imorgon skall det ske kortare avvikelser. 

Benjamin gick med sin fröken in idag och jag kom efter. Till en början ville han att jag skulle hjälpa honom vid rutchkanan, men sen gav jag över ansvaret och han fann sig i det. Jag satt mest och tittade på, inte vid golvet, utan vid matborden. B kom då och då och sökte upp mig, men jag kunde oftast ge honom alternativ att gå och leka med de andra eller med fröknarna.

Jag fick tom rättat lite matteprov, skall ta med mig imorgon också. Men när det var ca 10 minuter kvar kände jag att jag nog var den enda som inte lekte med mitt barn så satte jag mig bredvid och myste lite den sista tiden.

Sedan gick vi till Öppna Förskolan, mötte upp Annelie och Max. Sedan lunch för de små och sedan promenad och sömn på vägen hem. Gårdsråd om var fikan skulle äga rum och lotten föll på mig! Efter alla barnen vaknat, hämtats och ätit mellis så tog vi oss ut i det underbara vädret. Vi var ute på gården tills det var dags att laga mat igen. Maria m. familj anslöt också.

Sen har vi ätit gott, grejat undan och sedan läst massa böcker. 

Ikväll somnade han innan 19.30, får se när det blir uppstigning imorgon ;) 

  


Inskolning dag 1

Det var verkligen en mjukstart, vi skulle vara på dagis endast en timma idag. Det fungerade bra, han lekte och grejade för fullt. Inte så mycket med de andra, utan mest själv, med fröknarna och med mig såklart. Men han hade inte tid att hänga vid mig så länge, vilket var skönt, men så fort jag försvann ur synhåll så letade han upp mig.

Imorgon är det två timmar och kanske att man försöker gå ifrån kortare stunder. En underbar dag är det iaf och nu sitter jag och dricker kaffe medan B sover. Jag skall snart ta itu med de där matteproven....

Ikväll är det yoga och jag känner mig nästan helt frisk nu, skulle vilja komma igång med den där löpningen nu bara....

 

Barnfri helg!

Farfar fick uppdraget att hämta Benjamin hos mamma och pappa. Han har spenderat helgen hos dem och har haft det hur bra som helst. Jag åkte en sväng in till stan på fredagen för att träffa Lissan och gå på AW. En skön kväll som avslutades i rimlig tid. Jag sov till nio på lördag morgon, vilket var helt underbart.


KG kom och hälsade på mellan hennes träningspass i ishallen. Sedan ringde Maria och vi beslutade oss för att ta en tur till Allum. Sagt och gjort och där spenderade vi resten av dagen. Shopping, fika/lunch och trevligt sällskap :)

Väl hemma försökte jag plocka undan lite och greja, men strax var klockan åtta och då var det dax för melodifestival hos grannarna - mysigt!

Fick en underbar sovmorgon idag också och har massa saker på min lista att göra men inser att jag kanske bara kommer hinna hälften. Skall strax städa lite, åka och handla för sen kommer min lille prins hem. Nu längtar jag!

Imorgon börjar inskolning på dagis - spännade!

Trötta ögon.

Oj, oj idag fick jag inte upp mina ögon. Vaknade tidigt som vanligt, men är förkyld och därför såg det ut som jag endast sovit en timma eller något.

Onsdagspromenad med Annelie, sedan var jag och B vid lekplatsen hela em i det härliga vädret. Hade självklart inte med mig kameran ut, så jag fick ta lite kort inne istället. Snart är det Grey´s sedan läggning bums!


 
Så här springer han runt ganska ofta, i mina tofflor, eller med en påse över huvudet :)


Mitt hjärta!

Semesterbarn...

Det är tredje dagen i rad som någon av mina vänner haft födelsedag. Det betyder väl att de blev gjorda på semestern eller? Deras stjärntecken är fiskarna och såhär står det om dem: enstörig, känslomänniska, hycklande, mystiker... hmmm vet inte riktigt om jag håller med om detta.

Annelie fyllde iaf år idag och jag och B var där uppe på fm och lämnade över en liten present och blev bjudna på lunch.

Sedan fick jag ett mycket roligt spontanbesök av M och hennes lilla E. Det blev en kortis för sen skulle vi till en annan tjej på fika tillsammans med Annelie och barn.

Vi kom hem vid femtiden och då var det bara att slänga i B lite mat. För sen skulle jag börja laga middag, hade bjudit in födelsedagsbarnet med familj. Kreolsk gryta och det blev supergott.

Benjamin somnade strax innan åtta och jag har såklart kollat Mästarnas mästare nu i en timma.

Yogan igår var bra, mycket flöde, högt tempo - men jag hade bara lite träningsvärk idag. Bara det halsonda försvinner skall jag ut och springa igen!

Jag lovar bättra mig med kort till nästa inlägg.

Helgens...

Jag hade inget planerat denna helg, men den blev ändå fylld med massa roliga saker. På fredagen kom ju som sagt grannarna och igår var Linda, Crille och Tilde här på middag, melodifestival och mys. Jättegod mat, fina vänner, busiga barn som trivdes i varandras sällskap, mycket godis och lite vin... en toppenkväll.

Sen läggning för mig två kvällar i rad och självklart  tidig uppstigning gjorde mig till världens segaste idag. Jag gick och lade mig när B sov och vaknade två timmar senare - fortfarande trött. Men mamma och pappa kom för att passa B, då jag ville springa. Jag var inte supersugen, nyvaken och frusen. Men det var skönt när jag kom ut. Det gick långsamt, men kände inget i mitt knä :)

Nu skall jag förbereda lite inför morgondagen, sedan är det sängen.

RSS 2.0