Sovmorgon

Tisdag och onsdag befann vi oss i Landvetter. Jag skulle göra ärenden och behövde barnvakt. Jag blev kvar över natten för jag fömådde mig inte att åka hem, det är mysigt att vara där!

Imorse vaknade B 07.30 vilket är rekord nu på ett tag! Han vaknade till två gånger dock men somnade om efter napp och lite klapp på ryggen.

Idag var det fullt upp, jag gick och handlade på fm då B skulle sova. Vid lunchtid kom M:s rektor hit och lämnade lite saker, bla en kondoleansbok som elever och lärare skrivit i. Jag har inte läst allt men skall sätta mig snart. Så mycket fint!

Nu har mina andra gäster åkt. Mina kollegor var här ikväll. Jag hade gjort lite lätt mat. Vi åt, pratade, underhöll B. Mysig kväll!

Benjamins prickar är kvar men det är bättre, hoppas det är ännu bättre imorgon!

Imorgon åker fam P/S på semester, vi kommer sakna er! hoppas ni får en underbar resa!

Plikta och subway!

Ha, istället för Liseberg blev det lekplatsen Plikta i Slottsskogen. Promenerade tillsammans med Lissan och Olivia. Vi stannade påvägen för att köpa lunch/middag till oss på Subway! Åååå så gott det var.

Vilken underbar lekplats, som himmelriket för små och stora barn. Jättemycket att göra och de hade så roligt. Benjamin satt i samma sandlåda som Håkan Hellström (sångaren) och hans lille Sigge! Nackdelen är att den ligger precis på andra sidan stan, så det tar ett tag att ta sig dit och hem. Vi tog ett middagsstopp hos Lissan för att senare bege oss hemåt. B har precis somnat och jag glor på fotboll. Skall snart gå och fixa något att äta.

Status för prickarna: kanske något bätttre, men jag vet inte. Det blossar alltid upp på kvällen... Jag skall snart gå in oc smörja inför natten. Jag skulle höra av mig till BVC igen om det inte blivit någon bättrning innan onsdag. Åååå vill bara att de skall försvinna!


   

 


Mikael

I fredags så var jag och Mikaels mamma och pappa och gravsatte hans urna på Landvetter kyrkogård. Jag vill inte säga att det var honom som vi gravsatte, för det känns inte som om han ligger där i. Han finns ju här mitt bland oss, ser och ler åt alla oss som han älskade så innerligt.

Jag skall ta stenen som vi har och gravera in text, sedan skall vi dit och sätta lite blommor och så. Det känns bra att få göra platsen lite fin. Landvetter kyrkogård ligger precis vid sjön och det är väldigt vackert där.

Jag är glad att jag valde att ha en egen plats åt honom och inte minneslund som jag tänkte först. Det kommer kännas bra att få gå till en sån fin plats och känna, tänka och minnas. Jag hoppas och tror att även Benjamin kommer tycka det.




Bilden är från en kväll när jag satt och läste gamla mail jag och M skickade till varandra precis när vi träffats :)

Mammas dag!

Igår hade jag en mysig kväll med Lissan kollade på festivalen och åt gott. Jag somnade såklart när röstningen hade pågått en liten stund, men missade ju inget speciellt.

Idag är det ju Mors dag. Vi tog vårt pick och pack och åkte till min underbara mor i Landvetter. Jag hade inte ens någon present, men det kanske blir en försenad.... Jag fick däremot en fantastisk present av min Benjamin (som ma och pa köpt). Det var en behandling på Hälsans Hus i Landvetter, bodyscrub och massage! Det skall bli så härligt! TACK!

God mat och en lugn och skön dag med en nöjd och glad Benjamin, vad mer kan man begära?!
 
Vi kämpar med B:s prickiga kinder. Nu testar vi en annan salva och hoppas den skall hjälpa. Det är alltid bättre om han sovit ute och när det inte är för varmt i luften. Jag skall ge det några dagar till. Det ser riktigt läskigt ut, men han verkar inte ha ont av det. Det kliar inte så då uteslöts eksem. BVC-tjejen trodde det var någon bakterie som satt sig....Bort med dig!

Imorgon var det Lisebergsbesök planerat, men såg i tidningen att det inte har öppet, så det blir säkert någon lekplats istället med L och O.


   
Morgonbus på balkongen / såhär ser kinderna ut, före och efter sömn ute!

 
Idag var det jättekul att gunga / att hjälpa morfar och vattna också!



 

30 års kalas

Igår åkte jag upp och lämnade av min lille prins i Landvetter. Sedan hämtade jag upp E och några av hennes vänner på centralen, Halsbäck på Tjörn var målet! Vi kom till strålande väder och ett nyrenoverat sommarhus, så vackert! Vi fick lite lätt mat, solandes på altanen, sedan bar det av ner till havet. Inget bad för oss men ändå skönt med en promenad.

Jag hade en väldigt trevlig och givande kväll med mycket kärlek och många fina samtal. Många tårar också, men det var skönt att få lätta på trycket. Alla har vi våra livsresor och många av dessa tjejer som var där hade gått igenom otroligt komplexa situationer.

Jag skriver inget mer om det, men jag hade en härlig vistelse på Tjörn. Även om jag var trött när jag kom hem så känner jag ett lugn.

Imorgon skall vi gravsätta Mikael på Landvetters kyrkogård.
 
Många kramar till alla

En vanlig tisdag

Idag har vi varit i Allum igen och bytt en present och köpt en ny till vännen E som fyller 30 imorgon. Benjamin sov sig igenom shoppingturen.

Lunch hemma sedan gick vi till stora lekplatsen där vi gungade, grävde, åkte rutchkana. B somnade påväg hem och då passade jag på att gå in i tfärg och tapet butiken bredvid ica affären. Jag hittade en tapet som jag skall ha som en fondvägg i v-rummet. De övriga väggarna skall vara vita, och mot denna vägg skall ett vitt matbord stå. Vad tycker ni? Den är från Laura Ashleys kollektion och heter Isodore.


Vi fick oväntat och mycket trevligt besök av Lissan och O som kom på em och lekte med oss.

Imorgon skall jag till Tjörn på födelsedagsmiddag för min gamla gymnasievän. Så det blir en tur till Landvetter igen och lämna av min lille skatt hos mormor och morfar. Jag sover över där, men lär skynda mig hem på torsdag.

Vårfin...

Har varit hos frissan idag :) Så lyxigt att få sitta i två timmar och bli ompysslad. Snälla T färgade slingor och klippte topparna, sedan lockade hon håret också. Jag är nöjd med resultatet!

Benjamin var hos mormor och hade det bra. Han fick som vanligt hemlagad fiskgratäng som han älskar!

Efter en skön helg i Veddige var det Göteborgsvarvet som gällde. Träffade vänner och kollade på de duktiga löparna i slottskogen. Man blir så glad när det är så många som springer! Jag blev faktiskt riktigt sugen då jag var på plats. Riktigt imponerad blev jag av bästa kollegan R som sprang in på 1.25.18! En riktigt bra insats, då han inte är någon löparkille egentligen.... ååå hur skall jag kunna slå detta???? Kanske blir det varvet för mig nästa år?

Söndagen tillbringades i Landvetter. Jag var och kollade på lägenheten, mätte och planerade hur jag skulle möblera. Det blir nog fint och bra då man får grejat iordning. Blev bjuden på fika och alla grannarna (fam J) var där!

Jag åkte upp till ma och pa en sväng och när kvällen kom insåg jag att det skulle bli mer jobb att åka hem, släpa upp alla saker för att packa ner dem igen på måndag morgon och åka till Landvetter igen... Så jag och B sov över där istället!

                         
Det är mycket som skall pekas på nu

Så svårt att fånga det på bild...

Från förra veckan i solskenet, alldeles nyvaken med banan i och utanför munnen!


Åkt gräsklippare

Måste bara visa bild på när B och farfar körde gräsklippare idag. Har det även på film och B skrattade så mycket.

Imorgon bär det av hemåt till Götet! Kanske kika på gbgvarvet.

Snart sängen, alla andra sover här nu....


Kalas i Veddige

Idag bar det iväg till Veddige för att fira B:s farfar på födelsedagen. Kusinerna W och A var också där med mamma C. Tårta på uteplatsen i strålande solsken! Sedan var det bus och lek. Maten har gått lite bättre idag och ikväll drack han hela sin välling som vanligt. Så nu tror jag att han är frisk lille skrutten.

Oj vad han har busat och gått här på kvällskvisten, han var så uppspelt att jag inte fick honom i säng förrän 20.30, men då somnade han på  en sekund. Han går hela tiden nu och han är så stolt över sig själv. Det lyser i ögonen!

     
 



Tränat!!!!

Åååå, benen är stumma, men det känns bra i kroppen. Jag och två ifk-tjejer var ute och sprang idag. Jag hade bokat barnvakt av ma och pa. Jag var lite orolig för att jag inte skulle orka, då det var ett tag sedan jag sprang. Men vi kämpade på och det gick ändå bra tycker jag. Det blev blandade stigar i Skatås och när jag väl var hemma igen stod klockan på 65 minuter! Jag kommer ha ont i mina ben imorgon....

B mår ungefär som igår och jag tror ändå inte att han är helt 100. Det var uppstigning 05 imorse igen... Vill så gärna att B skall börja sova som vanligt...

Idag har vi varit på Allum och uträttat några ärenden, sedan landade vi på gården igen. Jag kommer faktiskt sakna mina goa grannar. Jag skall till Landvetter på söndag och kolla lägenheten jag skall bo i. Jag har ju sett den innan massa gånger, men det är annat när man vet att man skall bo där.

Nu - mat, snart - sömn!

Visst är den fin!

Min sida som stylats av vännen Lissan, så fin hon gjort den. Jag är supernöjd och tacksam... jag hade aldrig haft tid, ork eller kunskap att göra det.

B är bättre idag, men jag får fortfarande trixa med maten. Men han har nästan fått i sig den vanliga dosen. Idag somnade han på två röda, vilket var skönt.

Idag hade vi mysigt besök av L, N och deras O här på gården. Jag hade fika och de hade också köpt fika ;) Vi fikade, solade och lekte på vår gård, där våra grannar anslöt i omgångar.

Snart kanske jag blir granne med en av mina andra fina vänner i Landvetter. Jag trivs bra här, men samtidigt skulle det vara skönt att komma närmre mina föräldrar nu när situationen är som den är. Kanske att de i framtiden skulle kunna hämta B på dagis, eller bara få lite avlastning ibland.

Börjar planera färg och möblering i min kommande lägenhet... kul!

Nu är det mat snart för mig och sedan skall jag bläddrat lite i tidningar, sedan sängen. Behöver sova igen, natten som gick var orolig och uppstigning 05.00!

   
B har röjt!          Hallå!           O som inte var så lätt att fånga på bild

image259

Wow!

Tack Lissan för den nya designen. Den kanske inte är helt färdig ännu, men tycker den är jättefin än sålänge - TACK!

Benjamin är lite bättre idag. Imorse hade han 38 graders feber, men nu på em var den 37,4. Maten har gått bättre idag, men inte smärtfritt. Känner så väl igen mig i L när O skall ha mat. B måste vara superkoncentrerad på något annat och öppnar då munnen utan att tänka... annars är det stopp!

Vi har haft besök av ma och pa idag, som hade handlat till oss. B fick en ny rolig bok nu när han var sjuk - TACK! Vad skulle jag göra utan er?

Hade en tråkig läggning, då B sov sent i em, vilket gjorde att han inte var så trött han brukar, men nu sover han iaf. Hoppas att natten blir bra och att B mår bra imorgon.

Sjukstuga...igen!

Har haft som sagt en underbar vecka med en frisk och glad B.

Men idag vid lunchtid, kom Bs farmor och farfar, vilket var en höjdare, men han ville inte ha någon mat! Han ville inte ens ha när vi åt, vilket är ovanligt! Han var jättevarm och trött så jag gav panodil och lade honom. Han har varit pigg emellanåt, men ser på hans ögon att det är något som inte står rätt till. Han fick välling som mellanmål och även lite banan och youghurt, vilket gick ner.

När det var dags för middag så ville han inte ha, han åt några pastaskruvar och köttbullebitar men inte med någon jätteaptit. Han var supertrött och varm, så jag gjorde välling vilket han hann äta 100 ml innan han somnade. Läggning vid 18.10 idag. Gav honom även panodil innan han skulle sova.

Nu sover han och jag är inne titt som tätt och ger honom vatten.

Hoppas han mår bättre imorgon mitt lilla skrot!



Snart kanske det blir uppfräschning av min blogg... vännen L har erbjudit sig :)

Ute, ute, ute!

I onsdags var det träff med föräldrargruppen på BVC. Barnpsykologen var där och pratade om barns utveckling. Efteråt gick vi hem till en tjej i gruppen, åt lunch, fikade och underhöll våra små.  En riktigt mysig em med mycket barnprat. 

Torsdag - jag och min arbetskamrat gick till Skatås för att grilla korv vid den stora grillplatsen i skogen. Alla åt vi korv, senare kom kära vännen L med en sovandes O. Vi lämnade grillplatsen efter att även L åt ett par korvar. Vi gick likt i tisdags ner till de stora gräsytorna, där det senare lektes,busades och nanades (även jag).
Ännu en härlig dag ute, promenad hem, hämtade ett hm-paket påvägen :), senare lek på gården!

Landvetter var målet igår. Jag skulle se ut en gravplats till M. Sedan blev det lunch mm hos ma och pa. B. fick premiär gunga i sin nya gunga som morfar har kämpat med. Eftermiddagen var vi hos vännen M som har tvååriga Rasmus. Det lektes och busades i massor. Jag bjöds på lyxig middag innan det var dags för välling och hemfärd. Mysigt att få umgås med M som väntar på en ny liten bebis i augusti.

Dagen spenderades med L, N och O i Delsjön. Det var inte bara vi som var där, men området är ju stort så det fanns ändå gott om plats för alla. B fick plaska med fötterna i vattnet! Oj, vad kallt det var, men han hade nog gärna satt sig ner och plaskat....  Ytterligare en underbar dag i solen.

Idag fyller B 10 månader, helt ofattbart hur snabbt det går! Nu går B, bara mer och mer.

   

image248

Bilder mm.

Nej, har fortfarande inte min kamera, men kära vännen L (papparazi-tjej) mailade bilder som hon tagit. Men kameran har finns nu hos ma och pa, så snart kan jag fota själv :)

Helgen spenderades i Landvetter. Lördagen var vi hos fam J. Jag gjorde inte många knop, men jag bjöds på lyxig räkmacka till lunch och senare grillspett innan jag och B åkte hemåt. Tusen tack! Kanske får tillfälle att bjuda tillbaka... Söndagen var det heldag hos ma och pa, där jag passade på att sova lite också. Helmysig dag och B levde rövare och spexade hela kvällen lång!

Underbara väder, har varit ute mest, uppe på ÖF i Skatås, både igår och idag. Idag kom även L, N och O och vi grillade korv, mös, solade och busade på de stora gräsytorna.

Lite bilder från Valborg...

   

och från dagen...

     

image244

Tack Lissan för alla fina bilder!

Kära vänner!

Firade Valborg tillsammans med mina kära vänner. Vi brukar alltid vara hos oss och fira M. Men nu var vi bjudna till Rönnäng. Det var såklart en speciell dag men vi hade en mysig dag/kväll. Efter vi ätit tacos (såklart) så fick jag ett album med foton och text från olika tillfällen när M var med. Massa tårar kom, men samtidigt blev jag jätteglad och tacksam över detta fina. Tack mina underbara vänner, vad skulle jag gjort utan er?!

Har insett att B är åter igen i ny utvecklingsperiod. Han kan säga mamma nu förresten ;) Men han blir arg för minsta lilla som inte går hans väg, eller om jag går från rummet, eller om han inte får de saker han vill ha!
Sover dåligt på natten... men, men det är ju bara att härda ut.

Idag har vi varit hemma, ma och pa var och hälsade på till B:s förtjusning. På em var vi ute på gården med grannarna.

Nu sover hjärtat och jag skall snart gå och kojsa jag med. Känner mig inte helt kry, ont i halsen mm. Jag vet att det beror på för lite sömn, men nu orkar jag inte med någon mer sjukdom... så satsar på tidig sömn, innan B börjar böka!

Har inga kort att bjuda på, då jag glömde min kamera i Hindås i veckan :( Så håll ut!

RSS 2.0