Welcome Jordan!

Ja min kära kusin och hennes man har fått en liten Jordan. Massa, massa grattis till er båda. Det tråkiga är att de är bosatta på andra sidan Atlanten. Hoppas att jag snart kommer få gosa lite med mitt nya kusinbarn.




Idag har jag sprungit, jobbat och seddan hämtat hjärtat, hem laga mat och sedan bjöd jag in mina kära grannar på middag. Pasta med fläskfilé med smörstekta champinjoner allt i ugn med karljohanssvamps creme fraiche plus bönsallad till. Det blev faktiskt supergott och är nöjd med dagens mat.

Imorgon är det jobb, löpning och sedan resa till Stockholm för att döma tävling. Benjamin hämtas av farfar och skall vara där tills på söndag.

Nu skall jag nog packa lite för oss båda.

Nyklippt!

Dagen började vid 06, vilket var en förbättring mot gårdagen. Trots detta var jag superseg, så det tog över en timma i soffan, frukost och kaffe innan jag började vakna till liv.

Jag passade på att klippa Benjamin idag. Till en början ville han såklart inte, men sen stod han snällt och kollade när jag klippte. Jag klippte med nagelsaxen det blev ganska så ojämt, men jag fick iaf bort hans långa lugg. Någon annan som behöver klippa sig är jag. Har fått flera kommentarer på att jag har så långt hår. Saken är att jag inte tar mig tid, men kanske så är det dags snart....



Idag har vi inte gjort något speciellt. Jag hade en rådgivning på banken inplanerad, så ma och pa var här och passade B.

Imorgon är det jobb igen som startar med en löprunda

Nej, nej..

Vår lediga dag började med att det var någon som ville gå upp 05.10! Varför?! Efter några duster somnade han om till 06.20. Phu, jag har börjat att väcka honom nu igen (efter middagsluren) och hoppas att snart, snart detta kommer ge utdelning.

Vi tog en tur till Öppna Förskolan, sedan en promenad ner till graven och affären på hemvägen. På eftermiddagen var vi bara hemma. Vi skulle egentligen till Kamratgården och hälsa på Mikaels träningskompisar, men B var lite kass i magen på eftermiddagen. Eftersom det går så mycket magsjuka så vågade jag inte riskera att åka dit och smitta ner någon. Men sedan har han mått bra och ätit bra, så jag tror mer på att det är någon tand på G.

Han säger nej till det mesta nu. Frågar man om han vill att man skall sätta på vattnet (vid vasken) säger han nej. När jag då inte gör det så blir han arg för han vill ha vatten, men ändå inte - jobbigt!

Han har inte velat bada på länge, häromdagen lyfte jag ner honom ändå och då sa han bara nej, nej helt förtvivlat och tårarna sprutade. Men idag när jag frågade så sa han först nej, men sen sa jag att hans badleksaker iaf skulle bada. Så efter ett tag gick han i och stannade i länge. Tvättade inte håret även om det skulle behövas, men kanske imorgon.


Suddig men lycklig B :)

Slapp dag!

Det blev en lång fredag. Efter jag slutat så sprang jag och R efter jobbet i Kungsbacka. Phu, jag slet och han söndagssprang... Japp, jag får väl inse att det kommer ta ett tag innan jag känner mig i form igen - kanske aldrig riktigt kommit i form efter B, så nu är det verkligen på tiden. Jag var iaf riktigt trött, men nöjd med träningspasset - en skön start på helgen.

Sedan var jag hembjuden till en annan arbetskamrat på middag på kvällen. God mat, trevligt sällskap, massa prat och mysigt. Tiden går fort när man har roligt så jag somnade strax efter ett. Upp och hoppa klockan sju, men jag var ändå nöjd med att han sov så länge.

Vi tog oss hemåt vid tiotiden och sedan har vi bara varit hemma och skrotat. Jag tog en tupplur (så skönt) då Benjamin sov middag, sedan har jag kollat konståknings EM, lagat mat, lekt....

Nu sover B för natten och jag kanske skall ge mig på matteläxorna - på en lördagkväll!

Ha, exciting life!

"Beejja"

Gårdagen var vi på turné. Den började med att vi fick besök av Benjamins farfar en kortis. Sedan åkte vi till Maria m. barn, fick lunch, fika och mellis. Sedan tog vi oss ut på eftermiddagen till en lekplats. Vi åkte hem vid femtiden och vid halv sex åkte vi till Linda och Tilde för att bli bjudna på middag. En dag som vi blev bortskämda och bara tog emot.

Idag var det jobb och jag började dagen med att springa 45 minuter. Segt var ordet, men efteråt är det alltid skönt. Sedan var det jobb och nu börjar känslan av kontroll komma tillbaka till mig. Den första veckan var allt bara ett virrvarr och man hade tusen saker i huvudet utan att få gjort något. Men nu känns det bättre och det så roligt att gå till jobbet.

Sen är det självklart extra roligt att få komma hem till "Beejja" som han kallar sig själv numera. Eftermiddagen/kvällen går så fort. Man hinner hem, laga mat, leka en liten stund sedan är det dags att sova. Men har just nu en superglad kille som är nöjd med det mesta i livet :)

Imorgon är det jobb igen och sedan fredagsmys hos en arbetskamrat. Jag skall klämma in en löprunda också.


"Beejja" x 2 (Berit kallasockså "Beejja")

Lediga!

Först måste jag börja med att tacka för alla fina kommentarer angående föregående inlägg. TACK! Jag vill också tacka de som var vid graven i söndags och lade massa blommor och tände ljus. Jag var förbi igår och det var jättefint.

Helgen var som sagt späckad med tävling i Jönköping. Intensivt men roligt! Benjamin träffade jag en kortis på söndag kväll. Sedan var det jobb på måndag igen, men idag har vi varit lediga!

Han ville gå upp 05.00 men efter fyra vändor så somnade han äntligen om vid sex snåret och sov till 07.50. Sedan hade vi en lugn morgon innan vi gick till öppna förskolan. På eftermiddagen gick vi ut och var en sväng på lekplatsen. Vi hann hem innan regnet kom och har lekt och busat kvällen lång.

I morgon träffar vi Maria m. familj och senare även Linda och Tilde.

Nu skall jag gå och hänga upp tvätt!

18 januari 2008

Han viskade i mitt öra: Du är en fantastisk mamma! (det var första gången han sa de orden)
Vi låg nära, nära, den morgonen, vårt lilla underverk ville också vara med och knö. Han gjorde i ordning sig, full av energi och glädje. Han prioriterade en extra stund med B även fast han var sen - det värmde mitt hjärta. Vi sade hej då och han sprang hemifrån på förväntansfulla ben. Det var sista gången jag såg honom vid liv. Vi pratade två gånger i telefon och sista gången hörde jag hur nära han var att gråta, då han var så lättad att han snart, snart skulle få komma hem till oss.....så blev det aldrig! Ca 15 minuter efter vi hade avslutat vårt samtal kom änglarna och hämtade honom.

Jag minns allt från kvällen, känslan av att hålla mig lugn inför B samtidigt som jag hyperventilerade, paniken över att inte veta vart jag skulle ta vägen inne på akuten, H:s blick som bekräftade mina värsta tankar - chocken kom och jag blev helt lugn.

Jag älskar dig fortfarande och jag saknar dig här hos oss. Jag är tacksam och glad för alla fina stunder vi haft tillsammans. Speciellt tacksam är jag över att vi fick Benjamin, världens finaste. Men ibland kan jag inte låta bli att tänka på hur orättvist det är att du inte får vara här hos oss!


En paus!

Jag var tvungen att ta en paus i regelläsandet. Jag har kommit en bra bit på vägen och har lite kvar nu. Skall sitta någon timme till, sedan sömn. Sedan får det bli intensiv läsning på tåget till Jönköping imorgon.

Benjamin ville inte gå hem från Opa och mormor idag. Sedan lekte han själv, läste mm. Jag fick gå och sätta mig och fjeska in mig för att få lite tid med honom. Imorgon kommer jag ju knappt se honom. Farfar hämtar honom hos ma och pa. Sedan är han där hela helgen. Jag kommer hem sent på söndag kväll och sedan är det jobb på måndag igen.
Åååå saknar honom redan. Fast jag vet ju att han kommer ha det så bra!

I morgon är det fredag och jag tror att jag skall ta med mig springkläder till skolan och springa en sväng efter jag slutat, innan jag åker hem. Sedan hem en snabb vända för att senare åka till Jönköping och tävling - kul!


I love you!

Solsken!

Ja idag var det faktiskt lite sol ute och vi passade på att gå till lekplatsen för första gången på väldigt länge. Skönt att få vara ute och Benjamin gick balansgång och åkte rutchkana för fullt. Det verkade som om han tyckte det var kul att få komma ut och leka efter nästan två veckor inne pga sjukdom.

Innan dess var vi i affären, där han numer får köra en egen liten vagn. Det går bra tills han ser något intressant som han vill pilla, ta , flytta omkring eller smaka på. Idag fick han fatt på en morot innan jag han se det och ett tu tre hade han tagit sig ett bett. Det var bara och stoppa moroten i vagnen och snällt betala senare.

Sen har jag fördrivit eftermiddagen i köket, lagandes lasagne. Jag trodde det var enkelt, ja så värst svårt var det ju inte, men det tog tid! Men gott blev det och vi blev många som åt av den. Max var här en stund och sedan bjöd jag resten av familjen på middag. Mysigt med lite tid tillsammans, det var så längesedan.

Annars njuter jag av att vi är friska och jag känner för att träna, men skall faktiskt vänta några dagar till så jag känner mig helt kry. Antagligen blir det ingen löpning förren efter helgen då jag kommer vara i Jönköping och döma tävling.

I morgon är det jobb igen - kul! Benjamin blir också glad för han tjatar om "Opa" dagarna långa! Nu börjar det komma lite mer ord som man förstår, från den lille mannen. Han blir så lycklig då han hör att han nästan säger rätt och att jag uppfattar vad han säger :)


Det nya sättet att ta kort enligt B, han tycker det är så roligt att kameran tar själv. Sen springer han och hämtar den för att vi skall titta på hur det blev.

1:a dagen...

...på jobbet som sagt!

Morgonen fortlöpte utan gnissel. Jag hade förarbetat allt ganska bra så vi fixade att gå upp, klä på oss, välling, mm på 30 minuter. Lämnade hos ma och pa, sedan till Kungsbacka och det tog 30 minuter, vilket var väldigt bra.

Kul att träffa alla kollegor. Fast då höll jag mest på att hosta i början, men det var kul iaf. Jag började med att tappa
50 pennor i korridoren! Men några snälla killar hjälpte mig att plocka upp dem. Förutom det flöt dagen på helt ok. Kände mig lite virrig och att jag hade noll koll, men snart får jag nog koll på grejerna!

Benjamin sken som en sol när jag hämtade honom och nu sover han efter ha snackat sig till sömns.

Nu har jag precis skrivit ner lite recept på olika maträtter som jag skall göra och frysa in. Skönt när man kommer hem och bara vill värma någon middag, istället för att stå och laga, när man bara vill mysa med B.

Nu skall jag plugga regler..... snart är det dags för premiärtävlingen.

Nu är det dags...

.....att packa ner de där bacillerna och skicka i väg dem åt tjotahejti! Imorgon blir det arbete. Problemet är väl att jag knappt kan prata men hoppas att det löser sig under natten. Jag sitter och grundar med te nu. Det blir ju bara en dag sedan är jag ju ledig två dagar för att sedan jobba torsdag, fredag också.

Ah fy vilken trist start det blev på detta året med denna "långvariga" (det beror ju på vad man jämför med) sjukdom. Det är skönt att vi äntligen verkar vara på bättringsvägen och att Benjamin får äta upp sig igen.  

Idag har vi iaf varit utanför dörrarna och varit i affären, det kändes som värsta träningspasset. Snacka om att vara ur form! Veckan som kommer skall det pluggas mer regler och försöka vara ute mycket!

Nu skall jag hoppa in i duschen, för det lär jag inte hinna i morgon bitti då jag skall vara på jobbet senast 08.00. Jag vet inte riktigt hur lång tid det tar heller när det är köer, så jag planerar att lämna B 07.00 hos ma och pa. Då är det bäst att ha allt färdigpackat, man vill ju sova så länge som möjligt också. Jag får väl ställa klockan också ifall Benjamin får för sig att sova länge. Konstigt att i så fall behöva väcka honom - tror nog aldrig det har hänt.

Hej hopp!

Hur länge kan det egentligen hålla på?

Ja i kväll efter middagen så kände jag mig frusen igen och kände att jag hade feber. Ipren och förnekelse, sedan gick jag till ishallen för att kolla på Surprise. Mer hosta än någonsin och nu jättetäppt i näsan.

Det är bara att inse fakta, det blir inget jobb i morgon heller. Trist, men det känns inte schysst att komma dit och knappt kunna prata, inte heller att smitta elever.

Benjamin verkar iaf nu vara på bättringsvägen, men har fortfarande lite lätt feber. Men jag tror han kommer vara fit for fight i morgon. Jag ligger ju två dagar efter honom så på måndag skall jag bara till jobbet!!!!!!!!

Nu får det vara nog med sjukdomsbeskrivningar, men just nu handlar inte livet om så mycket mer....

Kram

Nära...

Vi var väldigt nära på att åka till jobb och mormor och morfar idag. Väskor var packade, vi var redo (jag ville ju så gärna gå till jobbet) men så ångrade jag mig i sista stund. Benjamin hade feber på morgonen, inte lika mycket men ändå nästan 38. Sen bedömde jag faktiskt att det var bättre att stanna hemma en extra dag även för att minska risken att smitta folk på jobbet.


Benjamin är helt klart mycket bättre idag - jippie! Han leker på ett annat sätt och kan t.o.m gå iväg själv för att greja, det har inte hänt på en vecka nu. Han har även ätit lunch nästan som vanligt och nu sover han utan hostattacker. Så imorgon är vi på banan igen. Jag mår också bättre idag, har fått stark hostmedicin av Glenn som också är sjuk.

På eftermiddagen kommer mormor och morfar hit på fika. Benjamin blev så ledsen igår då de inte stannade så länge eftersom de vill hålla sig friska när de skall passa honom här framöver.

Jag hade ett bryt igår och det kändes som jag inte orkade en dag till av sjukdom. Men idag verkar det ju som om slutet på denna omgång är nära. Så nu vill vi inte ha några mer förkylningar på ett bra tag. Jag skall försöka hålla honom från baciller ett tag nu så han hinner bygga upp sitt imunförsvar.

Ååå längtar redan till morgondagen. (Helt sjuk att vilja gå till jobbet så mycket)

En bild på mig och min prins på nyårsafton.

Lååångsamt

Det är inte datorn jag pratar om, även om den också går långsamt, men dagarna går så himla långsamt när man måste vara inne och ta det lugnt. En, två dagar är helt ok, men fem och jag antar att det minst blir sex.....klättrar på väggarna snart. Jag har endast varit utanför dörren och slängt soporna och hämtat post. Typiskt nu när det har varit underbart väder.

Eftersom Benjamin har hosta såklart så sover han inte så bra på dagarna vilket gör timmarna långa då man skall hitta på något att göra. Han har hängt rätt mycket vid diskbänken och sölat med vatten, sedan har vi kollat på Tweenes typ tio gånger idag.

Jag kände mig bättre i morse, men har under dagen varit febrig. Får se hur det blir med min jobbstart på torsdag. Inte optimalt att vara sjuk den första arbetsdagen på 1 1/2 år!

Jag har iaf suttit tre kvällar i rad med teamreglerna, bättre sent än aldrig och det tar sin tid... har några kvällar kvar.

Igår fick vi levererat mat av ma och pa, idag kom Annette och Rolf med muffins och middagen B fick, serverades av Annelie. TACK! Egentligen har jag ju verkligen hela dagen på mig att laga mat, men är man bortskämd så är man. Men samtidigt är man mest med B och hinner inte med så mycket annat.

Skall snart ta en ipren och krypa ner under täcket med hopp om en friskare morgondag!

Trodde vi var på bättringsvägen...

I går vaknade Benjamin med endast 37,5 i temp. Han vaknade dock 05.15, men vad gör det när han nästan är feberfri. Han verkade mycket piggare och åt t.o.m lite vanlig mat, med betoning på lite, men ändå. Sedan innan han skulle sova middag så var febern uppe i 39,3. Men på em/kvällen var han pigg och hade igen endast 37,5, jag såg ljuset i tunneln och trodde nog att det var på väg bort.

Men i morse vaknade han varm igen och han hade över 40 grader. Nu är klockan 08.30 och han sover igen. Han ville upp 05.30 idag... Idag är det dag fem med hög feber, hoppas hoppas att det försvinner snart!!!!!!!

Jag var inte kry igår men tack och lov finns det ipren. Idag känner jag mig lite bättre men är dunderförkyld, men ingen feber tror jag.

Upp och ner...

Läget är i stort sett oförändrat. Han är kanske lite piggare idag men fortfarande hög feber. Ena stunden går den ner till 38,3 medan i nästa är över 39.

Matintaget var ungefär som gårdagen men utan glass som han inte ville ha....

Ja, jag har inte så mycket mer att skriva - vi har inte gjort så mycket. Plockat tvätt, packat ner tomtar och kulor - i morgon åker granen. Fick matkasse levererat av Annelie - TACK!

Jag kände mig febrig, frusen mm. förut och har hosta och ont i halsen. Men jag tog en tablett och nu känner jag mig bättre - vet inte om det kommer tillbaka senare... hoppas inte.

Glödhet...

... är min lille prins. Igår hade han lite feber när han vaknade men på kvällen var den över 40 grader. Han har trots detta ändå sovit hyfsat även då han både hostat och pratat i sömnen.

I morse brydde jag mig inte ens att ta tempen då jag kände att han var supervarm så förmodligen strax över 40 strecket även då. Han somnade om, vaknade, somnade om i soffan fram tills klockan var 11.30.

Glass, festis och 1 pannkaka blev dagens mat. Ingen välling idag heller som alltid går hem annars. Han har redan gått och lagt sig klockan är 18.30 och jag tror han somnar bums. Tempen gick ner lite på em/kvällen men nu när han skulle lägga sig var han så där varm igen!

Hoppas skrutten känner sig lite bättre i morgon.

Välkommen 2009

Jag började att skriva en liten minikrönika över mitt 2008 igår ,jag kom till maj men sedan tröttnade jag. Så jag försöker mig på en ännu kortare variant.

2008 var fyllt av förväntan och mycket roliga saker att se framemot. Benjamin var 6 månader och tillvaron för vår nya familj hade precis börjat ta form och vi alla njöt av att vara tre. Sen hände det som ingen trodde skulle hända. Jag kan inte med ord beskriva känslorna. Det känns än idag helt overkligt att han aldrig mer kommer komma tillbaka. Året hade självklart sett annorlunda ut om inte detta hade hänt men även om jag skulle göra allt för att få honom tillbaka så har jag valt att försöka glädjas åt det jag har här och nu. Jag vet att det kan låta onaturligt förnuftigt och klokt att tänka så i min situation men jag har självklart också mina dåliga stunder men försöker att inte fastna där.

Övriga händelser, upptäckter... mm. under året

*  Max, Alva och Calle föds
*  Skidresa till Geilo med vännerna.
*  Delaktig under konståknings VM
*  Resa till Budapest med Lissan och Marlena för att kolla Team VM
*  Vi flyttar till Landvetter
*  Annelie och Glenn förlovar sig
* Marlena och Johan gifter sig
* Underbara dagar, stunder med mina vänner.
   De måste vara de finaste som finns för jag vet inte var jag hade varit utan er.
*  Min och Mikaels familj är jag oerhört tacksam för all hjälp och stöttning jag får.
Benjamin, min ögonsten som jag älskar över allt annat - tack för att du är världens finaste!


.




Inga nyårslöften bara några visdomsord som jag lånat:

DRÖM om morgondagen
MINNS gårdagen
LEV i dag


Herr och fru Ahlström

Vi fick vara med på en underbar nyårsfest som även var bröllopsfest för våra fina vänner Marlena och Johan.
Hela kvällen var perfekt! Underbara vänner, avslappnad stämmning, supergod mat, vackert och görskoj!

Att Benjamin var sötast på stället (Marlena var ju vackrast) och att han skötte sig exemplariskt gjorde ju inte kvällen sämre.




Min kärlek!

Jag väljer att inte lägga ut fler bilder, tillställningen kändes så privat och fin.

RSS 2.0