Sista kvällen

Sitter och slappar en liten stund innan jag skall ta itu med den sista packningen. Ma och pa var här idag och jag tänkte jag skulle få gjort massa, men hade ingen lust eller ork att ta tag i något. Men vi fick packat och röjt lite grann iaf. Nu är det faktiskt inte så mycket kvar och bra är väl det för imorgon 9.00 skall vi hämta bilen på statoil.

Jag kommer inte att blogga på ett tag, då det tar ett tag att fixa nytt bredband.

Jag kommer visa med bilder och berätta om flytten så snart jag får möjlighet och orkar.

Nu är det dax att ta itu med resten....

Blandade känslor

När det nu börjar bli nedräkning inför flytten så har en massa känslor infunnit sig.

Jag vet att det kommer bli kanonbra och jag ser verkligen fram emot att få flytta in i den nyrenoverade lägenheten, få fixa och greja, köpa nya saker, komma nära ma och pa, en av mina bästa vänner som granne. Ändå infinner sig en nervös känsla hos mig....

Jag insåg det nog igår när jag låg och grubbla när jag inte kunde somna. Flytten blir så defenitiv, det är bara jag och B som flyttar, M kommer ju faktiskt inte flytta med. När detta slår mig känns det för första gången svårt att lämna lägenheten. Det var ju här vi hade ett liv tillsammans och massa minnen sitter i väggarna. I nya lägenheten kommer inte han finnas på samma sätt och det skrämmer mig nog lite.

Hittade inga mer ord just nu och nu måste jag sova.

Frisk!

När man har varit sjuk påminns man om hur underbart det är att få vara frisk!!!!

Jag fick hög feber och sprängande huvudvärk på tisdagen, min snälla mamma kom ner och underhöll B. Men efter ett par timmar bestämmer vi oss för att jag och B skall åka med till LA. Mamma körde hem och hämtade pappa, för jag var inte i tillstånd att köra, sedan kom de och hämtade mig och B. Sedan blev jag ompysslad hemma och redan mot kvällen kände jag mig lite bättre.

Vi stannade i två nätter och kom hem imorse. Det är altid skönt att vara där och bli ompysslad. Jag vet att jag har sagt det massa gånger, men jag vet inte vad jag skulle gjort utan mina fantastiska föräldrar!

Nu är jag frisk men har fortfarande spänningar i nacke och rygg, men nu är det fokus på packning. Endast två dagar kvar....

Jag fick precis fler flyttkartonger av grannen... så skall gå ut i köket och röja nu!

En snabbis

Det blir ett snabbt inlägg.

Gårddagen hade jag grannar på fika inne, eftersom det regnade hela dagen. 7 vuxna och 8 barn är liite mer än min lilla lägenhet är avsedd till. Men det var fullt ös och trevligt.

Idag har vi varit i LA, inspekterat lägenheten... det blir sååå fint. Hos ma och pa och även kollat på Surprise i ishallen. B tyckte det var intressant, kanske blir han en skridskoprins - eller inte!

B är frisk nu, men jag däremot har huvudvärk, ont i halsen och fryser, därav det korta inlägget. Skall diska vällingflaskan, borsta tänderna, ta en ipren och sedan gå och lägga mig. Klockan är nu bara 21.00!

Hoppas jag vaknar piggare imorgon.

Kladdkakor i ugnen...

Klockan är 23.29 och jag sitter och väntar på att mina kladdkakor skall bli klara.

Jag var och handlade igår inför bakning och fika imorgon, men när jag nu ikväll skulle börja baka märkte jag att jag inte hade köpt några ägg. En ganska väsentlig ingrediens...

Jag skickade ett sms till min ena granne.... fick inget svar, skickade ett till en annan....inget svar! Jag insåg att det fick bli till affären imorgon bitti och handla. Men så för en halvtimma sedan fick jag tillbaka ett att det fanns ägg i grannuppgången - lycka!

Jag sprang över och fick några ägg och började baka, helt tokigt att det måste bli mitt i natten.... Men snart är de klara och det doftar ljuvligt!

Hade för övrigt en mysig dag med L och O på sjöfartsmuseet och senare middag hos dem... bilder finns hos Lissan såklart :)

Nu skall jag strax gå och lägga mig!

Väntar...

Jag väntar på att B skall vakna. Vi skall till L och O för att senare hitta på något skoj. Idag är han feberfri och frisk :) Det visade han även med att vakna strax innan 06.00! Så vi har hunnit med promenad ute och kolla på lastbilar, bilar, hundar, fåglar...

Nu skulle jag egntligen passa på att greja med det som behövs, tex packa lite mer. Men nu vill man inte påbörja något eftersom han troligen vaknar snart.

Jag prioriterade en halvtimmas sömn på soffan innan, då jag inte kunde somna igår kväll. Sedan sov B oroligt, så det blev inte många timmar i natt. Jag lär mig aldrig, men efter två fikor igår innehållande kaffe och den sista intogs runt 17-tiden, blev det för mycket koffein för sent på em. Därav mitt insomningsproblem igår.

Imorgon skall jag ha lite fika för mina grannar. Det betyder att jag skall baka ikväll. Det blir ett säkert kort - kladdkakor!

Det är mycket fikor och noll i träning! Jag intalar mig att det blir bättre bara jag flyttat. Det kommer bli så mycket lättare att lämna B hos ma och pa eller mina nya grannar och sedan bara springa vidare upp till spåret. Är så sugen nu på att bli sådär helt slut i kroppen. (Men jag vet ju att man är som mest sugen när man inte "kan")

Mysig dag trots feber!

B hade feber även idag, men det märktes inte på hans humör. Han var som vanligt, om inte ännu gladare och tillfreds. Vi har myst massor, busat och läst massor av böcker. Min kära ma kom hit idag igen. Jag passade på att gå till affären och sedan fikade vi medan B sov.

Senare efter middagslur och nektarin begav vi oss ut på gården. Blev bjuden på ännu en fika och nästan hela gänget var samlat. B försöker följa efter de stora barnen, utan framgång, men trivs bra själv. Sedan tycker han nog att det är lugnt och skönt att sitta och leka själv i sandlådan med de andras fina leksaker. Vi blev kvar bra länge, det är svårt att slita sig ibland. De är supertrevliga och B trivs verkligen bland dem alla. Jag kommer sakna dem.

Middag och en massa bus innan läggdax. Han gillar sin visselpipa, kanske skall även han bli idrottslärare som sin mor och far?

Jag fick mig en tankeställare häromdagen då en vän sade att jag är väldigt aktiv med min son. Det är inte så att jag kan greja och fixa det jag vill och han bara hänger på, utan jag leker ganska mycket och aktiverar honom. Det stämmer, men samtidigt ser jag inte hur motsatsen skulle gå till. Visst kan han leka själv, men det är inga längre stunder. Samtidigt så är jag kanske dålig på att låta honom bara vara, få gnälla och vara missnöjd för att lära sig att sysselsätta sig själv bättre och längre. Hmmm, klurigt det där, å ena sidan känns det bra att man lär dem vara självständiga och inte alltid aktiverade samtidigt skulle man ju få gjort lite mer saker, men å andra sidan gillar jag att vara med honom och jag ser hur mycket han gillar att man busar, läser och leker med honom. En kombination av det är nog det bästa!

Jag kollar på ett sammandrag från os-invigningen samtidigt som jag har äter advokado och parmaskinka mmmmm! Vilket arrangemang och hur många timmars träning har det krävt??? Jag blir imponerad, då man vet hur svårt det är att få 20 personer att göra exakt samma sak, hur många är de????  Jag säger bara: WOW!

 

Projekt "rolig" nedlagt!

Jösses, 30 år och försöker vara något som jag inte är! Inser att jag drar mig för att skriva ett inlägg, då jag nu måste vara lite rolig enligt mitt förra inlägg. Så inte ens en två dagar har gått, men lägger ner intentionen att skriva roligt och vitsigt.

Idag skulle vi åka upp till Orust och hälsa på vännen C med familj. Jag misstänkte igår em/kväll att B kanske var påväg att bli sjuk - han var supergnällig och trött när L och O var här.  Jag tog tempen imorse och mycket riktigt 38,4 visade den. Så det blev hemmadag. Han var ändå hyfsat pigg på fm och åt lunch toppenbra. Sov i två timmar, men när han vaknade då, var han inte piggis. Så ledsen och varm. Gav honom panodil och efter ett tag blev det bättre. Ma var här en sväng och höll oss sällskap. Hämtade även den sista tapetrullen. (hoppas du hittade hem:)) Sedan flöt em på fin, fint. Det var antagligen panodilen som verkade. Åt upp all mat som serverades till middag, trodde jag skulle fått lite av det, men icke! Han fick en andra dos av panodil innan han skulle sova. Hoppas han vaknar kry imorgon.

Jag sov samtidigt som B idag på dagen och drömde massor, konstiga, hemska och verkliga drömmar. Vaknade med huvudvärk! Har tagit en tablett nu, men skall försöka packa lite ikväll. Men först måste jag hitta fjärrkontrollen till TV:n - den är BORTA!

Tråkig....

Hi, hi jag läser nägra andra bloggar, inte så många men kanske sju åtta stycken i varierad utsträckning. Jag blir så glad när folk skriver så man sitter och fnissar. Det är roligt när man känner igen sig och när folk bjuder på sig själva och skriver om sådant som är jobbigt, tråkigt, tokigt, roligt mm. (läste precis K:s inlägg om hennes galna natt)

När jag tänker på hur jag skriver så är det så långt ifrån det som möjligt.... hmmm fick mig en tankeställare och jag skall nog försöka, med betoning på försöka, skriva liiiite mer intressant och inte bara en rapport om veckan eller dagen.

Förmodligen håller det max en vecka, men den som lever får se!

Mamma....

Nu är vi hemma igen... Jag åkte ner till Veddige på söndagen. Benjamin välkomnade mig med ett leende och ville sedan ut och leka! Vi träffade B:s kusiner och hade en härlig dag med lek och bus på gräsmattan. B var i himmelriket när de rotade fram alla M ochM:s bilar de hade när de var små.

Vi åkte hem igår. Men när B vaknade var även ma och pa i lägenheten, de skulle hjälpa mig att slänga massa sopsäckar som belamrade köket. Jag skulle hjälpa till och bära ner dem för trapporna. B som älskar sin mormor blev superledsen och grät hela tiden. Detta har han aldrig gjort innan! Efter allt var klart och vi var ensamma fick jag inte lämna honom en centimeter. Jag tror att han var orolig att jag skulle lämna honom igen - stackars liten. Så nu är det mycket mamma som gäller.

Senare på em kom M och hade med sig fika. Vi åt pratade och efter en lång läggning så kunde vi prata ytterligare timmar. Det var supermysigt!

Idag har vi varit i Landvetter för att träffa ännu en M. Men efter lite missförstånd, blev det mest mormor och morfar för B, men vi hann med en snabb fika med M och K och senare en titt i min kommande lägenhet. Det kommer bi superfint, nu är det tapetsering på G denna vecka.

Bjuder på några gamla bilder...
  


Se så stor kille han blivit!

Ensam...

Farmor och farfar har varit och hämtat B. Jag tänkte att jag skulle få röjt, slängt, packat mm. Jag kommer ingen vart när B klänger runt benen och på kvällarna är jag alldeles för trött. Så på min begäran kom de imorses och hämtade min prins. Jag åker nog ner imorgon kväll och stannar någon dag.

Nu håller jag på att ringa samtal inför flytten, just nu har jag väntat i 20 minuter i com hem kön, blev sedan vidarekopplad och nu tror jag de lyckats koppla bort mig, GRRRRR!

Jag har ätit frukost, druckit kaffe och kollat nätet... konstigt att kunna sitta i lugn och ro. Det är skönt men samtidigt hemskt, ååå längtar redan! Han har börjat säga lite ord nu och det är så roligt. kocka = klocka, goda =groda, kåka= kaka, ta,ta= tack, tack, ba=ballong, ampa=lampa, unga=gunga...

Jag skall snart upp på vinden och röja, sedan skall jag nog ut i solen en stund. Hämta tapeter, kanske en sväng till IKEA, en tur på stan och kanske träffa vänner senare ikväll. Det är så mycket man vill hinna med!

B somnade 22.00 igår, vaknade vid 06, men somnade om (halleluja) och vaknade 08.30! Men jag vaknade innan såklart :)

RSS 2.0