Jag har de bästa...

...grannarna! Jag har sagt det förut och jag säger det igen. 

Jag var en soffpotatis och slötittade på Let´s dance. Tänkte kanske rätta lite, men nej det är inte det man skall sysselsätta sig med på en fredagskväll. Det knackar på fönstret och sen kommer Annelie och Glenn in med vin och kräftor. Vitlöksgratinerade kräftor, de var helt perfekta!

Jag kan inte riktigt säga hur mycket jag uppskattar det. Tack, ni är underbara!

Men nu är det hög tid att lägga sig. Kommer nog somna innan jag lagt huvudet på kudden....
God natt!

Fredag :)

Men blir så otroligt glad av dagens väder. Vårkänslor ;) Nu längtar man ju ännu mer efter den riktiga våren och värmen. Idag blev det inte någon löpning då jag skulle på informationsmöte på Benjamins blivande dagis. Det var kul att få träffa fröknarna och Benjamin verkade finna sig väl tillrätta. Inskolning börjar måndag v. 11 - spännande!

Vi gick till lekplatsen efter detta och njöt ute i det fina vädret. Benjamin var inte jättesugen på middag, men några skedar slank ner och sedan välling och läggning ganska snart efter det. Han var supertrött då han bara sov 40 minuter på dagen. Så han somnade redan 19 och jag har inte hört honom hosta en enda gång :) Kanske är det på väg bort!

Nu är det Let´s dance och snart skall jag smyga ut till köket och leta fram något gott.

Missade som sagt löpning idag i det fina vädret, sprang däremot igår i värsta pissregnet :( Kände av knät igen och börjar bli lite orolig över min start på varvet.... 

Laleh är så bra! Hennes senaste skiva går varm....

Nicke- har inte din mailadress, så jag mailar Lissan istället - lycka till med bakningen!



Bakstuga

Det luktar gott i mitt lilla hus. Jag tittade i min kalender idag på förmiddagen och upptäckte att jag ansvarade för fikan imorgon på jobbet. Så jag har bakat lite småkakor, det tar iof bara 15 minuter, så det är inget stort projekt. Sedan bakade jag även mitt favoritbröd. Älskar lukten av nybakat, men jag tror jag håller mig till imorgon. Kakorna har jag redan provsmakat...

Benjamin var riktigt trött ikväll. Han sov knappt en timma i vagnen pga sin hosta.  Han fick somna i soffan sittandes mot mig, då jag var orolig att han skulle hosta upp vällingen. Sen var han supervarm, hoppas han är bättre imorgon.

Nu sover han iaf skönt och jag kollar på min andra favoritserie på TV - Grey´s ;)

Annars har dagen bara passerat. Var en sväng till affären, biblioteket och banken. Sedan blev det en kort promenad med grannarna.

Har inga kort nu för tiden.... båda kamerorna ligger med tomma batterier och jag har inte fått tummen ur och ladda :(

Jag är kär....

....i programmet Mästarnas mästare! Har suttit på precis samma fläck i soffan i en timma nu och bara myst när jag kollat på programmet. Jag blir oerhört imponerad och inspirerad av personerna som har varit med och skapat svensk idrottshistoria. Det hade ju varit hur kul som helst att få vara med, testa sina förmågor och gränser. Inte för att man egentligen skulle vara kvalificerad, eller varför inte? Den lilla tävlingsmänniskan i en vaknar till liv ;)


Benjamin sover nu efter endel hosta, men inga lakan som behöver tvättas iaf ;) Jag och Annelie hann med en promenad idag och sedan fikade vi på gården. Det blev ganska kallt, så nu väntar vi på mer värme. Jag har även varit på jobbet en sväng på ett möte.

I morgon har vi inga speciella planer, förutom onsdagspromenaden :) Det behövs, då min kropp verkligen känner av yogan från igår - härlig smärta!

Here we go again...

Häromdagen konstaterade jag att B hade varit frisk i två veckor. Idag fick jag också frågan om vi var friska....

Nu har jag svaret, jag är fortfarande frisk, men B har hosta och har precis spytt ner sängen igen - suck! Jag har dock inte haft så ont av det då jag har varit iväg med Annelie och Maria och tränat yoga. Mamma och pappa var här och passade B.

Nu går tvättmaskinen här igen och ytterligare några tvättar imorgon antar jag. 

Men yogan var fantastisk, har saknat den och vill gärna göra det till en vana igen. Massa energi, jobbigt som tusan, avskärmning och härlig avslappning.... I LOVE!



Min pianist

Fick detta kort från mamma, var bara tvungen att visa.



Yesp!

Japp då fick man tillbaka lite då efter gårdagens toppenhumör. Kan väl säga att jag inte var lika lycklig i morse då jag hörde en liten ljuv stämma ropa Mamma, tittade på klockan och den stod på 04.18!!!!! De senaste morgnarna har jag förlikat mig med att han går upp tidigt och det har känts så mycket bättre. Igår vaknade han dessutom 05.50, vilket var en dröm. Men nu, jag bara vägrade att gå upp. Vi läste lite bok i sängen, han var så nära att somna om, men gör allt för att inte göra det. Grrrr, vet ju att han behöver mer sömn och det är så frustrerande att inte kunna få honom att somna om.

Men, men egentligen är det ingen idé att lägga energi på detta, det löser väl sig så småningom. Men just nu kan jag inte låta bli. Så nu när klockan är 10.30 har vi varit vakna sex timmar! Det konstiga är att han ändå är pigg och glad.

Nu har B precis badat. Allt för att fördriva tiden lite. Jag orkar bara inte ta mig ut nu på förmiddagen, det får bli eftermiddagens projekt. Snart blir det lunch för B och sedan sömn, jag skall också sova lite idag på dan. Allt annat får vänta....

Han har så mycket roliga uttryck och läten nu så jag kan inte låta bli att skratta, men det med mycket grus i ögonen.


Fortfarande fredag...

Jag vet inte varför, men jag har varit fylld av energi idag. Jobbet flöt på bra, jag fick gjort endel innan helgen, men har ändå lite saker som måste fixas i helgen innan måndag. Löpningen hanns inte med idag, vilket iof var dagens minus. Jag fick handlat lite presenter och mat innan jag åkte till mamma, pappa och min Benjamin. Väl där fick jag fika och jag satt och njöt av att bara iaktta min fina skatt. Han är så nöjd med tillvaron hos Opa och Mommo, Han kan absolut inte ha det bättre.

Sedan åkte vi hem, lekte, läste, myste och lagade tacos (kacko kallar B det). Efter läggning och när jag sjunkit ner i soffan ringde grannen och undrade om jag inte ville komma över och kolla på Let´s dance. Så nu sitter jag i sängen och skall snart stänga mina ögon.

Benjamin jämrar sig i sömnen, tror fler tänder är på G att tränga igenom. 

Snart drar klockan över till lördag, men vill bara säga att just nu mår jag väldigt bra och är så tacksam över allt fint i mitt liv.

Finast!



"Ett, tå, tee, tyra"

Har ju haft två lediga dagar. Igår var vi på Öppna Förskolan på förmiddagen. Sedan gick vi upp till mamma, Benjamin somnade i vagnen och jag passade på att sticka ut och springa. Det var kallt, men helt underbart väder. Det var så skönt att få springa, men efter ca 30 minuter fick jag ont i knät. Jag har alltid varit väldigt förskonad från skador, men jag fick gå vissa stunder på hemvägen. Idag känns det bättre, men jag känner ändå av det. Jag skall försöka i morgon igen...

Idag har vi haft besök. Christine och Hugo var här, Annelie och Max kom också hit, vi åt lunch och sedan gick promenad, hämtade upp Maria och Calle. Sedan blev det fika hos Annelie.

Det kommer nya ord hela tiden och det är riktigt kul att se hur han lär sig saker. Han börjar lära sig färger, bokstäver, siffror osv. Man blir förundrad över hur snabbt de lär sig.

I morgon blir det jobb igen :)

Ny mössa...

Som ni kanske såg på de förra bilderna, hade B en alldeles för stor mössa. Det var min gamla mössa, så inte konstigt att den var stor.

När jag hämtade B hos ma och pa så hittade vi mina gamla mössor som jag haft när jag var liten. De var så fina. Pälsmössan var finast, men lite för liten, så det blir nog den andra som är virkad av mamma. Kanske lite flickig, men han blev ju så söt i den, eller hur?



En annan sak som gjort mig glad idag är att min dusch är fixad. Det har varit så dåligt tryck att jag knappt blivit blöt när jag ställt mig där i. Men nu så, nu skall här duschas ;)

Pulka dag 2!

Vad gör jag för fel? Imorse (söndag) vaknade B 04.40!!!! Tror ni han ville somna om? Jag vet inte vad det beror på, han har ju alltid varit morgonpigg, men inte såhär. Han utvecklas ju hela tiden och jag märker att ord är något som kommer mer och mer varje dag. Idag sade han "mommo" för första gången. Han har alltid kallar mormor för mmmmamma innan, men idag fick han till det - roligt! Vi låg ändå tillsammans och försökte somna om, det var nära men icke. Vid sex snåret åkte barn tv på och jag somnade i soffan. Jag hoppas att det är övergående iaf, annars vet jag inte hur jag skall orka?!

Jag fick väcka B efter middagsluren och oj så trött han var. Men vi hade bestämt att vi skulle åka pulka idag igen. Olivia med föräldrar var också med idag. Benjamin var mest intresserad av bilarna på parkeringen, men efter fikat och en sväng på parkeringen så ville han åka om och om igen. Det var nog för att vi skulle tävla mot Nicke :) Skönt att få vara ute och få lite vinterkänsla.

  



Update: Imorse fick jag sovmorgon till 05.30! Jippie! Man är inte så bortskämd längre....





Julius!

Vi hade en urmysig dag igår när jag Annelie och Lissan besökte Marlena, Johan och deras nye lille Julius. Lunch, fika, prat och bebismys - kan det bli bättre? Han var sååå fin. Som en liten pojk redan, då han hade mycket ljust hår - jättesöt.

Man förstår inte att de har varit så små och heller inte att det kommer gå så snabbt innan de är stora. Så roligt att få se denne lille krabat växa upp.

 









Gårdagen i bilder...

Jag ligger alltid en dag efter i det här med bilderna.... Men jag fick oväntat besök igår kväll. Ika och KG kom förbi efter Surprises träning, jag hade somnat sittandes i soffan vid 20.30. Men piggnade till och stoppade i mig lite godis som Ika hade med sig. Annelie kom också in, så det blev en riktigt mysig kväll. Men det blev ganska sent och idag är jag såååå trött. Längtar som sagt till att den där sömnen ordnar till sig! Idag blir det läggning tidigt för mig.

Gårdagen var helt underbar! Vi åkte upp till elljusspåret vid tre-tiden. Pulka, snowracer och skidor åktes. Vi fikade och hade en toppendag. Vid fem började det bli lite kallt och vi hade ändå åkt ganska mycket, så då åkte vi hem.

  






Läkarbesök

I dag var vi en tur till Öppna Förskolan innan vi skulle till BVC på 18 månaders läkarkontroll.

Allt vara bara bra och det är en fröjd att se hur duktig B är. Han var lite ängslig, men satt alldeles stilla länge när doktorn lyssnade på han lilla hjärta och lungor. Nu mäter han 87 cm och väger strax under 12 kg. Han blev lite ledsen då han fick sprutan, men det gick över snabbt.

Sedan blev det promenad hem i det fina vädret och då somnade han skönt i vagnen. Jag frågade om tips, eftersom han vill gå upp vid femsnåret. Hon trodde det skulle lösa sig då han började på dagis, men han skulle minsann inte få sova några tre timmar på dagen. Så nu blir det väckning här snart.

Sedan skall vi nog följa med Annelie och barnen till elljusspåret där man tydligen kan åka pulka. Tror jag skall ta med mig varm choklad och mackor, mmmm. Lite sportlovskänsla på denna aktivitet iaf.

Bilder från gårdagen:

  
Lek och dans :)


Lite soft i soffan framför Olivias favorit - Mimmi!

Benjamin har lekt med sina Dora-gubbar hela morgonen och helt plötsligt sa han "Svajper". TACK igen!

Underbar onsdag!

Trots att dagen började 05.20 så har det varit en otroligt skön dag. Vi hade en lugn förmiddag, bjöd ner Annelie och Max på lunch. Sedan hade vi planerat in en promenad. Maria var tyvärr sjuk så det blev bara A och jag med våra små. Vi hade den nya vagnen och är riktigt nöjd med mitt köp. Benjamin somnade också gott och sov lääänge, tills jag fick väcka honom.

Ett snabbt mellanmål och sedan iväg för att träffa våra vänner i stan. Vi hade det urmysigt, massa lek, men ganska lugna barn faktiskt, underbart god middag som Nicke fixade. Benjamin fick en Dora med tillbehör och var överlycklig i bilen hem. Han sade både Lissan och Olivia i bilen hem, han har aldrig försökt tidigare :) Tyvärr Nicke, men jag skall träna honom vidare... Tack, tack för en toppenkväll!

Lite bilder...

 
Några saker jag har i mitt köksfönster just nu.


Mina fina vårkvistar jag shoppade igår.

Jag lägger in mer bilder imorgon, blogg.se verkar vara supersegt. Hoppas på det, för nu har jag iaf ny dator, så den kan jag inte skylla på ;) 



Vid datorn...

Japp, det blev en ny dator. Jag sitter och pillar med den mest hela tiden. Det kommer ta ett tag innan jag vet alla funktioner, men tror ändå det kommer gå hyfsat snabbt. Det blev även lite andra saker. 

Jag köpte en ny vagn till Benjamin, den var begagnad så det kändes som ett bra köp. Jag tror att den kommer passa oss riktigt bra. Stor och rymlig för B att sova i, lätt att köra och liten och smidig i hopfälld. 

Några andra saker fick också följa med hem, en kofta, blus, vårblommor/ris och sushi. 

I går hade jag mysigt besök av Maria. I morgon är det långpromenad med Annelie och Maria, efter det åker jag och Benjamin till Lissan, Nicke och Olivia för lek, mys och middag. Dagarna bara rusar förbi och vips så har sportlovet snart passerat.

Nä, nu är det grus i ögonen... dags att sova - God natt!

Shoppinglista

Jag har funderat ett tag nu på att köpa ny vagn till Benjamin. Den vi har har varit bra, men den är trång för honom. Han får knappt stöd för huvudet när han ligger ner. Visst använder man inte vagnen så mycket längre, men man skall ändå ha den ett bra tag till.  Jag har varit inne på en UJ, vilka är jättefina, men ganska dyra. Begagnade är de inte tillräckligt nedsatta tycker jag. Jag surfade runt och hittade denna. Joggster twister. Den ser helt ok ut och enligt säljaren var den rymlig. jag skall kolla på den imorgon, så vem vet kanske kommer jag hem med en vagn imorgon? Någon som vet något om denna?


Benjamin skall få åka till Opa och Mmmmamma (mormor) i morgon, han kommer bli överlycklig. Jag skall ta en tur till stan. Shoppinglistan är lång och dyr, så jag kanske skall föra över lite pengar nu då??? 

Tack för tipset Matilda, du gjorde mig ännu mer övertygad om att det blir ett dyrt datorinköp imorgon ;)

Sportlov :)

Benjamin mår bättre. Mitt "stora" bekymmer är just nu HUR jag skall få honom att sova till åtminstone 06 istället för 05 som numer verkar blivit den nya uppstigningen. Bara han mår bra så får han väl vakna när han vill egentligen, MEN jag skulle gärna sova iaf en timma längre :) Hoppas kanske att starten på dagis löser de problemen, då han borde bli tröttare efter all lek där.

I går var vi och hälsade på  Långe Daniel. Promenad i vårsolen och sedan kaffe och semla. I dag var vi ute en sväng på fm sedan var vi bjudna till Daniel och Juliana. Juliana har blivit riktigt duktig på svenska, nu förstår det mesta man säger och kan prata ganska mycket. Men hon har bara gått i skolan i en månad! Jättefint hade de fått i sin lägenhet och vi fick massor av goda saker. Benjamin sysselsatte sig bra och verkade nöjd med att ha full uppmärksamhet.

Nu är det sportlov i veckan och jag har inget speciellt planerat. Vi skall träffa vänner och ha det skönt. Jag har planerat in datorköp, för nu är jag less på denna. Frågan är mac eller pc? Det lutar nu åt mac då jag har funderingar på att utveckla mitt fotointresse och då är mac bäst har jag hört.... Sedan är jag bra sugen på att shoppa lite kläder och inredning också.

Grattis till pojkar x 2

Helt otroligt kusinerna M och E hade båda beräknad födelse på sina små liv i magen inom en vecka. Vid fem-tiden idag får jag ett mms från M att en liten kille tittat ut. Två timmar senare kommer ett nytt mms men nu från E med informationen att deras lille kille kommit till världen. Det som var extra speciellt var att de innan tagit reda på könet och det skulle vara en liten tjej - men icke, en kille blev det! Helt otroligt att de fick på samma dag och bara inom några timmar.
Ett stort GRATTIS till båda familjerna och en extra kram till mammorna som har gjort en fantastisk insats.

Annars går tvättmaskinen varm här hemma. Benjamin är förkyld och har feber och hosta. Detta resulterar ofta i att han kräks - vilket även var fallet ikväll. "Tur" att jag har sportlov nu och kan vara hemma, men hoppas att det går över snabbt!

Nu skall jag kolla på Let´s dance och sedan gå och lägga mig med förhoppning om en frisk morgondag!

Lediga dagar

Åååå jag njuter av mina lediga dagar. Det är så skönt att kunna slappa på kvällen och veta att man inte behöver förbereda inför morgondagen. Bara ta det lugnt och ta allt som det kommer.

I går var vi och hälsade på Linda och hennes fina Bianca, snart två månader gammal. Jag kan inte fatta att B har varit så liten. En nöjd liten tjej som inte gjorde mycket väsen av sig. Tack för en mysig dag tillsammans, hoppas vi ses snart igen.


Jag frågar mig själv, att visst hade inte vi det så harmoniskt???? Har jag inbillat mig? Klagade jag för mycket? Sen inser jag att NEJ, jag hade det inte så, inte ens i närheten. Men, men jag är väldigt glad för Lindas skull tro inget annat. Jag och Mikael hade många goda skratt åt hur kaotiskt det var i början och det har absolut gjort mig mer ödmjuk inför föräldrarollen.

Idag hade vi inget speciellt planerat. Jag var bara tvungen att handla då jag inte hade någonting hemma. Benjamin fick leka hos A, sedan blev vi kvar på fika. Sedan fick vi spontanbesök på eftermiddagen. Linda och Tilde kom och stannade på middag - trevligt! Jag lagade köttgryta (storkok). Det blev helt ok, ingen sensation men det åts mycket vilket alltid är roligt. Det var lek, dans och bus här innan de åkte, Linda blev en favorit som fick ha hand om Berit, vovven och snögubben (hedersuppdrag).

I morgon är det löpning och jobb i den ordningen. Men liten reservation, jag har haft lite känningar i halsen under dagen, men nu känns det ok. Jag får vänta och se till morgonen....

Med hopp om sovmorgon till iaf 06 ;)

Mamma-tankning

Efter en späckad dag igår var jag supertrött men fick sova till 09.30, vilket var underbart. Sedan hann jag äta frukost i lugn och ro, städa (dra igenom lägenheten med dammsugaren) och sen springa, innan min kära B kom hem. Han har varit i Veddige och blivit ompysslad. Han hade somnat i bilen men sov vidare i sin säng.

Sedan var jag tvungen att väcka honom då vi skulle på kalas. Då var även Lisssan m familj här och Benjamin var sååå trött. Han ville verkligen inte vakna.

  

När vi väl gick över till Max och Izas kalas så hade han vaknat till och var på bättre humör. Supergod mat hade de fixat och det var jättemysigt att träffas.

När vi kom hem var det dax för välling och pyjamas. B var jättetrött, men 5 minuter efter jag lagt honom i sängen blev han jätteledsen. Jag var tvungen att ta upp honom, vi satt i soffan och läste bok. Sedan försökte jag igen, men han blev superledsen näst intill hysterisk. Han fick komma upp igen och vi läste Byggare Bob boken massa gånger. Sedan var han nästan sovandes när jag kunde lägga honom.

Jag vet inte varför det blev så här tokigt ikväll. Men antagligen en kombination av övertrötthet och lite behov av att vara nära mamma, då vi inte varit med varandra på några dagar. Hoppas att det är som vanligt imorgon igen.
Kalasklädd

RSS 2.0