Hjälp...

...Lissan! Gjorde ett litet försök att ändra lite på bloggen, helt själv.
Japp, det gick inte så bra. Vet inte riktigt vad jag gjorde... Ja, ja jag får väl försöka ta mig i kragen och läsa lite mer på nätet om bloggdesign... Annars kommer jag nog behöva din hjälp L.
Nu är vi hemma iaf. Vi har haft sköna dagar, men det är alltid skönt att komma hem.
Fina kusinerna :)

God Jul!

Ja nu är den helt plötsligt snart över... julen.
Den 22:e träffades alla friska vänner i stan och hade julmys. Med massa godsaker, julklappsspel och avslutade på Liseberg för att se Surprise åka sin sista föreställning. Det var MYCKET snö! De klarade att åka på 5 cm snötäcke.... helt galant med otrolig julstämning. Benjamin och Olivia frös nog fast då de stod så stilla i nästan en halvtimme. De åt ganska mycket snö också ;)

Vi var ute en stund på fm den 23:e, träffade då min gamla bästis från mellanstadietiden. Riktigt roligt att få prata om livet både nu och då. Benjamin och Adrian lekte toppenbra att vi följde med dem hem och vi drack kaffe medan barnen lekte. En helt spontan förmiddag, men väldigt trevlig.
Sedan åkte vi upp till ma och pa. När B skulle sova middag märkte jag att jag glömt både snutte och nappar hemma och jag orkade inte åka hem och hämta dem. Eftersom vi planerat att lämna napparna till tomten så tänkte jag att det var lika bra att göra det då.... Efter lite gråt (ca fem minuter) så tog han beskedet bra och somnade tillslut. Sedan har det inte varit något tjat om napparna, eftersom tomten verkligen varit och hämtat dem för att ge till de små barnen. Han fick senare på kvällen även ett extra paket av tomten för detta - då var han nöjd! Den närmsta släkten var hos oss och "provsmakade" skinkan. Vi gick senare upp till en annan gammal barndomskamrat och umgicks lite med dem innan det var dags att gå hem och sova.
Julafton började med sovmorgon och sedan tog B sig ett julbad. Vi gick sedan upp till mina kusiner och firade där på em/kvällen. Tomten kom med otroligt mycket paket och alla verkade ha varit jättesnälla.
Löpning på juldagen påminde mig om att kondition är en färskvara ;) Men det var skönt att få rört på sig iaf. Sedan packade vi ihop oss och åkte till Veddige. Tomten hade varit här också :)
Idag kommer Benjamins kusiner hit och tro det eller ej, jag misstänker att det blir ännu mer paket! Jag kan inte låta bli att tänka på all konsumtion - helt galet.
Vi har haft en otroligt lugn och avslappnad jul, precis så som man vill ha det. Hoppas att ni har det bra!

Julstress - not!

Det är jullov och det känns helt underbart! Julfesten i fredags var trevlig och ovanligt lugn. Kallt som attans var det att ta sig hem, så jag åkte taxi från korsvägen. En taxichaffis som ville ha en ny vän i mig gjorde att jag satt och memorerade hans id-nummer ifall något skulle hända :( Men egentligen var han nog snäll, men man vet ju aldrig, kände mig inte orolig på riktigt. Hem kom jag iaf men hörde av en vän att det var någon som blivit påhoppad av en taxichaffis i helgen... då blir man ju lite fundersam.

Benjamin är ännu inte riktigt bra, men tror ändå att han är på bättringsvägen. Vi har varit ute en sväng till lekplatsen idag och snart skall vi till vänner och baka - mysigt.
Längtar efter den där nya kameran nu... hoppas hitta något bra efter jul. Nikon eller canon?
Granen är inne och klädd, några små tomtar har jag också fått upp. Jullådorna står fortfarande kvar i vardagsrummet, men jag orkar inte riktigt stressa upp mig över det. Jag vill inte ha massa måsten och att allt skall vara på ett speciellt sätt. Jag vill bara vara! Däremot är jag inte klar med mina julklappar, men skall försöka ordna det imorgon.
Vi kommer vara i Landvetter tills på juldagen då vi åker ner till Veddige och firar med dem.
För två år sedan firade B sin första jul, han lärde sig sitta själv fem månader gammal, lekte i allt julklappspapper och vi hade det så bra. Nu ser situationen helt annorlunda ut, det är ingen idé att önska att saker såg annorlunda ut. Vissa saker råder man inte över. Jag är trots allt lycklig över vår fina Benjamin, våra familjer och underbara vänner.
Livet är varken gott eller ont, rättvist eller orättvist. Livet bara är! Det är min inställning till livet som formar det. Alla väljer hur deras liv skall vara idag, oavsett vad de varit med om tidigare.

VAB

Jag tror minsann att det är första dagen som jag VAB:ar. Benjamin har visserligen varit sjuk innan, men då har ma och pa haft honom. Men idag när han vaknade och var rosig om kinderna, förkyld och varm så bestämde jag mig för att vara hemma med honom idag. Det kan också förklara de senaste dagarnas gnällighet och trötthet.
Igår hade vi en mysig dag. Jag blev upphämtad på jobbet av Lissan och sedan åkte vi till Ullared. Det var knappt något folk så vi kunde i lugn och ro gå och plocka ner nödvändiga saker i vagnen. Bästa köpet var en barnstol - liknande trip trap stol som jag länge funderat på att köpa. Men ju längre tiden gått desto mer tveksam har jag blivit då den kostar några kronor. Men jag hittade en igår, liknande modell, vit och jättefin för en tredjedel av priset. Att Benjamin inte vill sitta på den är en liten bisak.... men det brukar ordna till sig efter någon dag :) Annelie anslöt också, men vi sågs inte så mycket då vi nästan var färdiga när hon kom.
Idag kommer nog dvd:n gå varm, men så får det vara när man är sjuk. Sen kanske vi plockar in granen nu när vi har tid och slår in lite nyinköpta julklappar.
Några kort från Tomtepromenaden i Åkulla

Sent...

Jag har lite svårt att lägga mig i tid. Jag somnar oftast på soffan runt halv nio tiden för att sedan vakna till och vara ganska pigg. Sedan har jag svårt att bara gå och lägga mig, varför vet jag inte. Jag borde egentligen men kommer inte riktigt till ro.
Veckorna går så snabbt, så jag hinner knappt med. Förra helgen var det lussekattsbakning hos ma och pa. Benjamin kavlade, penslade och tryckte i många russin.
Denna helgen åkte vi ner till Veddige och hade det skönt. B träffade kusinerna och de lekte mest tigrar och sprang runt och gapade mest hela tiden :) De hade jätteroligt! Tomtepromenad i Åkulla på söndagen var väldigt trevlig.
Sista veckan i skolan och det skall bli riktigt skönt med jullov. Jag vet att vi precis hade semester och att jag borde inte längta så otroligt mycket efter lov - men det gör jag! Måste försöka förändra min situation på något sätt.
Två bakbilder:

Tomtevandring

Idag var det tomtevandring på dagis. Barnen sjöng ute på gården och gick sedan med lykta för att leta efter självaste tomten. De fick en liten julklapp och sedan var det glögg, julmust och pepparkakor på gården.
Eftersom jag jobbade så var ma och pa med Benjamin. Jag hann ansluta då nästan alla hade gått hem :( Men det var iaf kul att se honom i tomteluvan. Sedan blev det en sväng till affären och sedan busade vi med att äta mat i soffan. Tack ma och pa för att ni alltid finns där för mig och Benjamin.
Är galet trött, men i lite bättre balans känns det som. Det blir jobb för mig imorgon med, men stannar hemma och försöker jobba undan. Hoppas faktiskt kunna klämma in en löprunda då det inte blivit någon sådan på alldeles för länge.
I kväll blir det tidig läggning för mig.....

RSS 2.0